08 / 05 / 2024

sultanahmet alemdar karakolu nerede

sultanahmet alemdar karakolu nerede

Alemdar Karakolu öyle sıradan bir karakol değil...Talat Paşa’ya ‘Başbakanlık Koruma Dairesi’ vazifesi de yapan karakol yıkılıp aslına uygun tekrar yapılacak...

Sultanahmet Camisi'nde tarihinin en kapsamlı restorasyonu başladı!

Sultanahmet Camisi Koruma ve Restorasyon Çalışmaları Sözleşmesi imza töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bir hafta içinde başlaması planlanan restorasyon çalışmalarının ziyaretleri engellemeyecek şekilde yaklaşık 4 yıl sürmesi planlanıyor.

Osmangazi Çarşı Karakolu hizmete açıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen düzenleme çalışmalarının ardından Fomara’daki eski İl Emniyet Müdürlüğü binasının giriş katına taşınan Çarşı Polis Karakolu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı törenle açıldı

Gaziantep Düztepe Karakolu'nun inşaatı tamamlandı!

Gaziantep Düztepe Çamlık Parkı'nın yanındaki Düztepe Karakolu yeni yerine taşınıyor. Yeni hizmet binası Çamlık Parkı'nın içinde yükseliyor.

Ajwa Hotel Sultanahmet Otel hizmete açıldı!

Türk iş adamı Abu Bakr'ın satın aldığı Ajwa Hotel Sultanahmet Otel hizmete açıldı. Otel beş yıldızlı otellerin en iyisi olmayı hedefliyor.

Sultanahmet Camii'ne tarihinin en kapsamlı restorasyonu!

"Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi, 400 yıllık tarihinin en kapsamlı restorasyondan geçirilecek.

Sultanahmet Camii'nde minare restorasyonu tamamlandı!

400 yıllık tarihi Sultanahmet Camii'nin minare restorasyonu tamamlandı. Minaresindeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taş sökülerek laboratuvar çalışmaları sonucunda yeniden örüldü. Sökülerek yeniden örülen cami havadan görüntülendi.

Samsun Gülsan, İstanbul’un Sultanahmet’i gibi olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kısa adı ASKON olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin düzenlediği programda genç iş adamları ile bir araya geldi. Yılmaz toplantıda, "Samsun Gülsan, İstanbul’un Sultanahmet’i gibi olacak." dedi

Sultanahmet Köftecisi'nde tabela kavgası!

Davalık olan “Sultanahmet Köftecisi” ile ilgili şimdi de tabela krizi kapıda. Markanın sahibi olduğunu savunan Tezçakın Ailesi ile, AVM’lerde 200’e yakın şubeye ulaşan zincirin sahibine, tabelaları indirmesi için tebligat göndermeye başladı.

Sultanahmet’teki Curio A Collection by Hilton'un açılışı 2018'de!

Türkiye’ye bundan 61 yıl önce ilk 5 yıldızlı oteli getiren Hilton Worldwide Grubu, Sultanahmet’te restorasyonu süren Curio A Collection by Hilton açılışını 2018 yılına erteledi.

Sultanahmet Camisi'nin minaresi yeniden örüldü!

Sultanahmet Camisi'nin kayma nedeniyle sökülen bir minaresi, külahı ile petek ve gövdesinin bir bölümündeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taşının konservasyonun ardından örülerek tamamlandı.

Sultanahmet'teki Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

OSMAN Hamdi Bey tarafından Sultanahmet'te kurulan, İskender Lahdi gibi dünyanın en önemli eserlerinin sergilendiği uygarlık tarihinin 125 yıllık evi olan Arkeoloji Müzesi'ndeki restorasyon tamamlanmak üzere.

Gedikli Otelcilik Turizm ve Tekstil Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Sultanahmet Şubesi açıldı!

Gedikli Otelcilik Turizm ve Tekstil Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Sultanahmet Şubesi 10 milyon TL sermaye ile bugün açıldı.

Düzce Kentpark'a zabıta karakolu inşa edildi!

Düzce Belediyesi tarafından Kent parkı içinde Zabıta karakolu kuruldu. Böylelikle şehir merkezinde üç Zabıta karakolu oldu.

sultanahmet alemdar karakolu nerede Haberi

sultanahmet alemdar karakolu nerede

Eski İstanbul’dan geriye sadece hanlar, hamamlar kalmadı. Her biri sanat eseri değerinde; bulunduğu semtin alamet-i farikası olan nice karakollar da eski ihtişamlı günlerini hatırlatırcasına hâlâ ayakta. Devrin ünlü mimarları (mesela Balyanlar) tarafından inşa edilen bu karakollar zarif mimarileriyle semtlerine ayrı bir renk kattılar. Kimi devrin hükümdarının (Mecidiye, Aziziye) adını aldı; kimi de bulunduğu semtin... (Galata, Şehzadebaşı)


Hulusi Baba’nın film seti

Yerebatan Caddesi ile Alemdar Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alan sarı renkli, üç katlı karakol da bunlardan biri.  1905’te inşa edildi, sıradan bir semt karakolu iken 1917’de önemi daha da arttı. Zira Sadrazam Talat Paşa hemen yanı başındaki konakta devlet işlerini idare ediyordu. Bu dönemde adeta ‘Başbakanlık Koruma Dairesi’ gibi vazife yaptı. Talat Paşa’nın bir yıl sonra yurtdışına kaçmasının ardından asli vazifesine...