03 / 05 / 2024

sultanahmet camii hakkında bilgi

sultanahmet camii hakkında bilgi

TÜRSAB'ın İnanç Turizmi 2014 Raporu'na göre dünyada en çok ziyaret edilen kutsal mekanlar Listenin 20'nci sırasında 5 milyon ziyaretçi ile İstanbul'daki Sultanahmet Camisi bulunuyor.

Sultanahmet Camii’nin minaresi söküldü!

Sultanahmet Camii’nde devam eden restorasyon çalışmaları kapsamında bir minare söküldü. 6 minaresiyle meşhur caminin 5 minaresi turistleri şaşırttı.

Sultanahmet Camii'nde dev restorasyon havadan görüntülendi!

Restorasyon çalışmaları hızla devam eden Sultanahmet Camii'nin içinde ibadetin aksamaması için dev platform kuruldu. Dev platform ve caminin son durumu havadan görüntülendi...

Sultanahmet Camii'ne tarihinin en kapsamlı restorasyonu!

"Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi, 400 yıllık tarihinin en kapsamlı restorasyondan geçirilecek.

Sultanahmet Camii'nde minare restorasyonu tamamlandı!

400 yıllık tarihi Sultanahmet Camii'nin minare restorasyonu tamamlandı. Minaresindeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taş sökülerek laboratuvar çalışmaları sonucunda yeniden örüldü. Sökülerek yeniden örülen cami havadan görüntülendi.

Sultanahmet Camii restorasyonunda sona gelindi!

Yabancı turistlerin “Mavi Cami/Blue Mosque” olarak adlandırdığı Sultanahmet Camii’nin, minaresindeki kayma sebebi ile 400 yıl sonra yapılan restorasyon çalışmasında son aşamaya gelindi. Restorasyonun önümüzdeki aylarda bitmesi hedefleniyor.

Sultanahmet Camii’nde restorasyon başladı!

Sultanahmet Camii’nde kayma sebebiyle yaklaşık 1 yıldır sökülü halde duran 400 yıllık sağ ön minarenin konservasyonu için hummalı bir çalışma başlatıldı. Minarenin 532 taşı yeniden örülmek üzere söküldü.

Sultanahmet Camii restorasyonda son durum!

Tarihi Sultanahmet Camii’nin M1 minaresinde 2014 yılında başlayan restorasyon çalışması planlandığı gibi geçen temmuzda tamamlanamadı. Caminin genel restorasyona alınacağı öğrenilirken medresenin dış duvarındaki metal kaplama yazılar tepkilere neden oldu.

Fatih kentsel dönüşüm projesi ne zaman başlayacak?

İstanbul’da, Sultanahmet Meydanı, Sultanahmet Camii ve Ayasofya’nın da yer aldığı “Tarihi Yarımada” için Fatih Belediyesi’nin hazırladığı kapsamlı kentsel dönüşüm planında mühim bir aşamaya gelindi.

Sultanahmet Camii'nin minaresinde kayma belirlendi!

Sultanahmet Camii’nin 6 minaresinden birinde kayma tespit edildi. Can güvenliği açısından tehlike oluşturduğu belirtilen minarenin külah ve petekleri söküldü.

Sultanahmet ile sahil arasına kamulaştırma!

İstanbul'da Sultanahmet Camii bölgesi ile sahil surları arasında kalan alan için kamulaştırma kararı 1981 yılında çıkmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Süleymaniye Camii'nin değeri 1,5 milyar lira!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince 1973'te Süleymaniye Camii'ne 1,5 milyar lira değer biçilmiş. Süleymaniye Camii, bu değeriyle Ayasofya Müzesi ile Fatih ve Sultanahmet camilerini geride bırakmış. Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Mızrak'ın haberi.

Sultanahmet Camii'ni yılda 5 milyon kişi ziyaret ediyor!

TÜRSAB'ın İnanç Turizmi 2014 Raporu'na göre dünyada en çok ziyaret edilen kutsal mekanlar Listenin 20'nci sırasında 5 milyon ziyaretçi ile İstanbul'daki Sultanahmet Camisi bulunuyor.

Sultanahmet Camii'nin kayan minaresi restore ediliyor!

İstanbul’un simge yapılarından 6 minareli Sultanahmet Camii’nin bir minaresinde tespit edilen kaymaya müdahale etmek amacıyla acil çalışma başlatılıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 26 Kasım'da restorasyon ihalesine çıkılıyor....

sultanahmet camii hakkında bilgi Haberi

sultanahmet camii hakkında bilgi

TÜRSAB'ın İnanç Turizmi 2014 Raporu'na göre dünyada en çok ziyaret edilen kutsal mekanlar Listenin 20'nci sırasında 5 milyon ziyaretçi ile İstanbul'daki Sultanahmet Camisi bulunuyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İnanç Turizmi 2014 Raporuna göre, Türkiye'den kutsal topraklara hac ve umre için gideceklerin bu yıl yapacağı harcama 845 milyon avroyu yani yaklaşık 2,3 milyar lirayı bulacak. TÜRSAB'm inanç turizmi raporu açıklandı. Dünya Turizm örgütü rakamlarına göre, 2013 yılında dünyada turizm amaçlı seyahat edenlerin sayısı 1 milyarı aştı. Söz konusu 1 milyar kişinin yaklaşık 300 milyonu tatiline "inancı" da dahil ediyor. Dünyada giderek büyüyen inanç turizminden elde edilen gelir 20 milyar dolara yaklaşmış durumda. Türkler m bu yıl hac; ve umre için 1,1 milyar dolarlık harcama yapması beklenirken söz konusu pazardaki...