28 / 04 / 2024

Sultanahmet Camii sahil arası ne zaman kamulaştırıldı

Sultanahmet Camii sahil arası ne zaman kamulaştırıldı

İstanbul'da Sultanahmet Camii bölgesi ile sahil surları arasında kalan alan için kamulaştırma kararı 1981 yılında çıkmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

İskenderun Sahil Cami bugün açılıyor!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptığı açıklamada Nihal Atakaş Camiinin (Sahil Camii) bugün ibadete açılacağını söyledi.

Sultanahmet Camii’nin minaresi söküldü!

Sultanahmet Camii’nde devam eden restorasyon çalışmaları kapsamında bir minare söküldü. 6 minaresiyle meşhur caminin 5 minaresi turistleri şaşırttı.

Sultanahmet Camii'nde dev restorasyon havadan görüntülendi!

Restorasyon çalışmaları hızla devam eden Sultanahmet Camii'nin içinde ibadetin aksamaması için dev platform kuruldu. Dev platform ve caminin son durumu havadan görüntülendi...

İskenderun Sahil Camii'nin inşaatı yükseliyor!

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yapımı devam eden ve Budapeşte’de bir caminin model alındığı Sahil Camii inşaatı hızla yükseliyor.

Sultanahmet Camii'ne tarihinin en kapsamlı restorasyonu!

"Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi, 400 yıllık tarihinin en kapsamlı restorasyondan geçirilecek.

Kaşif Tercan Camii’nin yıkımına başlandı!

Ordu çevre yolunun Karadeniz sahil yoluna bağlantısını sağlayacak yeni sanayi kavşağında genişletme ve yeniden düzenleme çalışmaları kapsamında yol üzerinde bulunan Kaşif Tercan Camii’nin yıkımına başlanıldı.

Sultanahmet Camii'nde minare restorasyonu tamamlandı!

400 yıllık tarihi Sultanahmet Camii'nin minare restorasyonu tamamlandı. Minaresindeki ağırlıkları 400 ila 700 kilogram arasında değişen 532 taş sökülerek laboratuvar çalışmaları sonucunda yeniden örüldü. Sökülerek yeniden örülen cami havadan görüntülendi.

İskenderun Sahil Camii inşaatında son durum!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun sahil camii inşaatının hızla ilerlediğini belirtti. Başkan Seyfi Dingil, sahil alanında hayırsever İşadamı Recep Atakaş tarafından yaptırılan Nihal Atakaş Cami'nin inşaatını inceledi.

Sultanahmet Camii restorasyonunda sona gelindi!

Yabancı turistlerin “Mavi Cami/Blue Mosque” olarak adlandırdığı Sultanahmet Camii’nin, minaresindeki kayma sebebi ile 400 yıl sonra yapılan restorasyon çalışmasında son aşamaya gelindi. Restorasyonun önümüzdeki aylarda bitmesi hedefleniyor.

Sultanahmet Camii’nde restorasyon başladı!

Sultanahmet Camii’nde kayma sebebiyle yaklaşık 1 yıldır sökülü halde duran 400 yıllık sağ ön minarenin konservasyonu için hummalı bir çalışma başlatıldı. Minarenin 532 taşı yeniden örülmek üzere söküldü.

İskenderun Sahil Cami için mahkemeye yapılan itiraz reddedildi!

İskenderun sahil alanına yapılması planlanan sahil cami için mahkemeye yapılan itiraz reddedildi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, sahil camii inşaat alanı ile ilgili açıklama yaptı...

Hatay İskenderun'a sahil cami yapılacak!

Hatay'ın İskenderun İlçe Belediye Başkanı Seyfi Dingil, sahil camii inşaat alanı ile ilgili yapılan itirazların mahkeme kararı ile reddedildiğini açıkladı. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yazılı olarak yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

İskenderun Sahil Camii'nin temeli 13 Kasım'da atılıyor!

İskenderun’un simgesi konumunda olacak sahil camii için geri sayım başladı. Nihal Atakaş adı ile inşaatı yükselecek olan caminin temeli, 13 Kasım Cuma günü 2015 günü saat 14:30’da atılacak.

Sultanahmet Camii sahil arası ne zaman kamulaştırıldı Haberi

Sultanahmet Camii sahil arası ne zaman kamulaştırıldı

İstanbul'da Sultanahmet Cami ile sahil surları arasındaki alan, Turizm Bakanlığı tarafından 1981 yılında kamulaştırılacakmış. 


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; kamulaştırılarak turizme açılan saha da İstanbul'un en büyük turistik alışveriş merkezi kurulacakmış.


Haberin devamı için...