30 / 04 / 2024

sultanahmet caminin peyzajı

sultanahmet caminin peyzajı

29 Mart 1932 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre Ayasofya ve Sultanahmet Cami arasında ki meydana ağaç dikilecekmiş, daha sonra alınan karar ile buraya park yapılması kararı alınmış.

Sultanahmet Camisi'nin bir kubbesi tamamlandı!

Sultanahmet Camisi'nin restorasyon çalışmasında bir kubbenin inşaatı tamamlandı. Caminin restorasyon çalışması Mehmet Yıldız tarafından yapılıyor.

Sultanahmet Camii’nin minaresi söküldü!

Sultanahmet Camii’nde devam eden restorasyon çalışmaları kapsamında bir minare söküldü. 6 minaresiyle meşhur caminin 5 minaresi turistleri şaşırttı.

Sultanahmet Camii'nde dev restorasyon havadan görüntülendi!

Restorasyon çalışmaları hızla devam eden Sultanahmet Camii'nin içinde ibadetin aksamaması için dev platform kuruldu. Dev platform ve caminin son durumu havadan görüntülendi...

Sultanahmet Camii restorasyonda son durum!

Tarihi Sultanahmet Camii’nin M1 minaresinde 2014 yılında başlayan restorasyon çalışması planlandığı gibi geçen temmuzda tamamlanamadı. Caminin genel restorasyona alınacağı öğrenilirken medresenin dış duvarındaki metal kaplama yazılar tepkilere neden oldu.

Akçaova İnşaat Yapı Malzemeleri Mobilya Peyzaj Hafriyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akçaova İnşaat Yapı Malzemeleri Mobilya Peyzaj Hafriyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Berke Süer tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 17 Kasım'da Sancaktepe'de kuruldu.

Teğet Peyzaj Tasarım Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Teğet Peyzaj Tasarım Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Vehip Kütükçüoğlu, Haşim Ertuğ Uçar, Öykü Kocaman tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 14 Kasım'da kuruldu.

Enke Mimarlık Peyzaj İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enke Mimarlık Peyzaj İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Engin Bakacak tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 11 Kasım'da Nish İstanbul C Blok'ta kuruldu.

Tema İstanbul'a Satış Ofisi ve Peyzaj Düzenlemesi ödülü!

Türkiye’nin mega karma projesi Tema İSTANBUL’un sembol Satış Ofisi ve Peyzaj Düzenlemesi, gayrimenkul sektörünün en önemli değerlendirmelerinden “ International Property Awards ” da ödül aldı.

Trabzon Uzungöl’de peyzaj çalışmaları devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Trabzon Uzungöl güney kıyısı peyzaj projesine hız kesmeden devam ediyor. Çaykara Belediye Başkanlığı ile beraber yürütülen çalışmanın 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Uzungöl'de peyzaj çalışmaları devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Trabzon Uzungöl güney kıyısı peyzaj projesine hız kesmeden devam ediyor.Ülkemizin gözde turizm merkezlerinden olan Uzungöl’de bakanlık başlattığı peyzaj çalışmalarını 2014 yılı sonu itibari ile bitirmeyi planlıyor.

Validebağ Korusu'na yapılacak caminin mimarı konuştu!

Haftalardır tartışılan Validebağ'daki caminin projeleri ortaya çıktı. Projeye göre cami tek minareli. Proje müellifi mimar Nebil Özbalta, "Belediyede projeyi hazırlatan kurumlar var, benlik bir durum yok, konunun muhatabı belediyedir" dedi.

Hilmi Türkmen: Caminin koruyla bir alakası yok!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Validebağ'da yapılması planlanan caminin arsasında bir tane ağaç olmadığını ve yakın bir zamana kadar buranın site sakinleri tarafından otopark olarak kullanıldığını söyledi...

Hilmi Türkmen: Caminin Validebağ Korusu ile alakası yoktur!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Validebağ'da yapılması planlanan caminin arsasında bir tane ağaç olmadığını ve yakın bir zamana kadar buranın site sakinleri tarafından otopark olarak kullanıldığın söyledi.

sultanahmet caminin peyzajı Haberi

sultanahmet caminin peyzajı

Yeni bir park


Sultanahmet ve Ayasofya arasındaki boş ve çıplak sahaya ağaçlar dikileceğini yazmıştık.


Fakat buraya alelade ağaç dikilmesi doğru görülmemiş ve Sultanahmet parkına müşabih olarak burada bir park yapılması için 932 bütçesine tahsisat konulmuştur. Park tarihi kıymeti haiz olarak Ayasofya hamamını da ihtiva edecektir.


Akşam Gazetesi 29 Mart 1932


Abdullah Kutalmış...