02 / 05 / 2024

sultanahmet meydan parkı

sultanahmet meydan parkı

22 Temmuz 1933 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberde Sultanahmet ve Ayasofya arasında ki meydana belediye büyük bir park meydana getirmiş. Bu park ile Sultanahmet ve Ayasofya Camilerinin bütün güzellikleri meydana çıkmış.

Dünyanın sıfır noktasındaki tarihi bina 120 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul’un kalbi konumunda bulunan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerinden olan Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Nuri Kenan Paşa'ya ait 200 yıllık bina 120 milyon TL'ye satılıyor....

Taksim Meydanı park mı olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim meydanının yeni tasarımı için oylama başlattı. İstanbulluların söz sahibi olacağı proje için tartışmalar başladı.

Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Projesi ihaleye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ‘Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Yapım ve 29 yıl süre işletilmesi’ projesi revize edilmiş haliyle yeniden ihaleye çıkıyor...

Ekrem İmamoğlu: Taksim Meydanı dönüşecek, Gezi Parkı korunacak!

Millet İttifakı'nın CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı için yeni bir proje hayata geçireceklerini, Gezi Parkı'nı ise korumaya alacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon yatırımlarını anlattı!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Meydan Parkı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.Erdoğan,  yatırımları hakkında açıklama yaptı.

Trabzon'da 2 bin 300 kişilik yurt binaları açılacak!

Trabzon Meydan Parkı'nda düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl içinde Beşikdüzü'nde 500 kapasiteli, bir kaç yıl içinde de merkezde ve Arsin'de toplamda 2 bin 300 kişilik yurt binaları açacaklarını söyledi.

Trabzon Meydan Park 3. Etap 'ın ihalesi 12 Şubat'ta!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Meydan Park 3. Etap 'ın ihalesini 12 Şubat'ta gerçekleştirecek.

Trabzon Fatih Parkı yeniden düzenlenecek!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Meydan Parkı'nın üçüncü etabına en kısa zamanda başlayacağını açıkladı. 

Malazgirt Meydan Muharebesi Milli Parkı'nda sona gelindi!

Muş'un Malazgirt ilçesinde yapımı süren Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'nda çalışmalar son hızıyla devam ediyor. 70 bin metrekarelik alana kurulan milli parkın turizmi canlandırması hedefleniyor.

Trabzon-Erzincan hızlı tren projesi yolda!

Trabzon Meydan Parkı'nda düzenlenen mitingde halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Trabzon-Erzincan arasında bir hızlı tren hattı planlıyoruz. Maliyeti 5,2 katrilyon lira olacak bu projenin etüdüne başlıyoruz" dedi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millet kıraathaneleri yapacağız!

Trabzon Meydan Parkı'nda halka hitap eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Millet kıraathaneleri yapacağız" dedi...

Odunpazarı Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme projesi tamam!

Eskişehir Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme projesi tamamlandı. Proje Londra'da LEAF ödüllerinde Yılın Kentsel Tasarımı seçilmişti...

Park Mozaik'te yaşama derinlik katan 9 meydan açıldı!

Bir mahalle dokusu oluşturacak şekilde inşa edilen Park Mozaik projesi sonbaharı düzenlediği barbekü partisi ile karşıladı. Sağlam ve güvenilir bir yatırım yapma şansı veren projede tam 9 ayrı tematik meydan yer alıyor...

sultanahmet meydan parkı Haberi

sultanahmet meydan parkı

İstanbul'un en güzel ve tarihi meydanını süslüyen bahçe


İstanbul'un en güzel yerlerinden biri olan Ayasofya ve Sultanahmet camileri arasında ki meydan, senelerden beri bir çöl halinde duruyordu.

Belediyemiz nihayet gayrete gelerek, İstanbul'u ziyaret eden bütün seyyahların ve ecnebilerin ziyaret ettikleri bu meydanda güzel bir bahçe vücuda getirdi. Tarihi abidelerin ortasında yükselen bu bahçe, etrafına dikilen ve bir iki tanesi maalesef kuruyan ağaçlar büyüdükten sonra bir kat daha güzelleşecektir. İstanbul'un şehircilik ve belediyecilik itibarıyla yalnız çirkinliklerini değil güzelliklerini değil güzelliklerini de görmek, göstermek ve takdir etmek bir vazife olduğu için bu bahçenin bir resmini dercediyoruz.


Cumhuriyet Gazetesi  22 Temmuz 1933


Abdullah Kutalmış...