27 / 04 / 2024

Trabzon'da 2 bin 300 kişilik yurt binaları açılacak!

Trabzon'da 2 bin 300 kişilik yurt binaları açılacak!

Trabzon Meydan Parkı'nda düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl içinde Beşikdüzü'nde 500 kapasiteli, bir kaç yıl içinde de merkezde ve Arsin'de toplamda 2 bin 300 kişilik yurt binaları açacaklarını söyledi.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisi tarafından Trabzon Meydan Parkı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kendisinin İstanbul'u CHP belediyesinden aldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi bir Trabzonlu arkadaşımız oradan aday olmuş, Trabzon'u istismar etmek istiyor. Sen Trabzon'u istismar edemezsin. Benim Trabzonlu hemşehrilerim sana prim vermez çünkü CHP; çöp, çukur, çamur demektir." diye konuştu.

Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: "İşte İzmir...  İzmir  körfezi kokudan geçilmiyor, pislik. İstanbul'un da Haliç'i maalesef kokudan geçilmiyordu ve Ümraniye'de oturan Trabzonlu hemşehrilerim bilir, orada vahşi çöp depolama yapılıyordu. Yine CHP'li belediye vardı, patladı, 39 vatandaşım orada öldü. Büyükşehirde Sivaslı vardı, orada da Trabzonlu vardı. Biz geldik, bir senede çöp dağlarını yok ettik. Susuzdu İstanbul, suya kavuşturduk. 180 kilometreden Melen'i getirdik. 140 kilometreden Istranca dağlarını delerek su getirdik. Hava kirliliği vardı. Ben görevi aldığımda 50 bin aileye doğal gaz gidiyordu, cezaevine girerken biz 1 milyon 250 bin eve doğal gazı getirdik. İşte farkımız bu. Onlar Şişli gibi bir ilçeyi bile şu anda yönetemiyorlar."

Kente ikinci üniversiteyi kazandırdıklarını hatırlatan Erdoğan, bu yıl içinde Beşikdüzü'nde 500 kapasiteli, bir kaç yıl içinde de merkezde ve Arsin'de toplamda 2 bin 300 kişilik yurt binaları açacaklarının müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre 41 bin kapasiteli Şenol Güneş Stadyumunu kazandırdıklarını söyleyerek "Bu arada Şenol Güneş kardeşimizin Milli Takım teknik direktörlüğü hayırlı olsun." açıklamasında bulundu: 


Geri Dön