03 / 05 / 2024

sultansazlığı çevre belediyeler birliği projesi

sultansazlığı çevre belediyeler birliği projesi

Vali Orhan Düzgün, Sultansazlığı Milli Parkı’na ilişkin, “Barındırdığı 301 kuş türü ve 38’i endemik 430 bitki türü ile turistlerin en önemli uğrak yerlerinden biri olmaya aday” dedi....

Dünya Çevre Günü'nde 10 millet bahçesi daha açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Emlak Konut GYO ve belediyeler aracılığıyla 2023'e kadar 81 şehirde en az bir millet bahçesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Millet bahçelerinden bazılarının açılışı yarın gerçekleştirilecek.

Çevre ve temizlik vergisi iptal dilekçesi 2021!

Belediyeler tarafından sunulan temizlik hizmeti için ödenen çevre temizlik vergisinden belli koşullarda muaf tutuluyor. Bunun için bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapabiliyor. İşte çevre temizlik vergisi iptal dilekçesi 2021...

Mehmet Özhaseki: Çevre Bakanlığı belediyelere rehber olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün bakanlığa bağlanmasıyla, belediyeler üzerinde "Yol gösterici" ve "Denetleyici" bir görev yükleneceklerini belirtti.

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son 2 gün!

Emlak ve çevre temizlik vergileri ödemeleri 31 Mayıs tarihinde son buluyor. Belediyeler peş peşe yaptıkları açıklamalarla vatandaşları cezalı duruma düşmemeleri için bu tarihe kadar vergilerini ödemeleri konusunda uyarıyor.

Haftasonu emlak ve çevre temizlik vergisi ödenebilen belediyeler!

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri 30 Kasım 2015 Pazartesi itibariyle sona eriyor. İşte mükelleflerin ceza ile karşılamaması için haftasonu emlak ve çevre temizlik vergisi ödenebilen belediyeler..

Belediyeler pazar günü çalışıyor mu?

Mesken ve işyerleri için yılın belli dönemlerinde emlak ve çevre temizlik vergisi ödeniyor. 2015 yılı ilk taksit ödemeleri 1 Haziran'da sona eriyor. Peki, bu dönemde belediyeler pazar günü çalışıyor mu?

Belediyeler cumartesi çalışıyor mu?

Gayrimenkuller için ödenen emlak ve çevre temizlik vergisi, belli dönemlerde belediyeye ödeniyor. İlk taksit ödemeleri 1 Haziran'a kadar devam ediyor? Peki, bu dönemde belediyeler cumartesi çalışıyor mu?

2015 yılı konut çevre temizlik vergisi tarifesi!

Belediyeler tarafından tüm konut ve işyeri sahiplerinden, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinin karşılığı olarak alınan vergiye çevre temizlik vergisi deniyor. İşte, 2015 yılı konut çevre temizlik vergisi tarifesi!

Çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanıyor?

Çevre Temizlik Vergisi; belediyeler tarafından tüm konut ve işyeri sahiplerinden alınan vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanıyor?

İstanbul Çevre Platformu toplantısı Ataşehir'de gerçekleşti!

Marmara Belediyeler Birliği Çevre Platformu İstanbul Toplantısı’na Ataşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı. Toplantı 15 Nisan Çarşamba günü Green Park Otel’de saat 10:00’da yapıldı.

Belediyeler büyük kentsel dönüşüm projesi yapabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yeni uygulamasıyla belediyeler, finansman desteği alarak büyük kentsel dönüşüm projeleri yapabilecek. Bu projelerden elde edilecek gelir yeni çalışmalar için kaynağa dönüşecek.

Çevre temizlik vergisi sorgulama 2015!

Çevre ve temizlik vergisi bilindiği gibi belediyeler tarafından tahsil edilen vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Çevre temizlik vergisi nasıl sorgulanır? İşte, çevre temizlik vergisi sorgulama 2015!

Belediyeler kentsel dönüşüm projesi yapabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeni uygulamasıyla belediyeler, finansman desteği alarak büyük kentsel dönüşüm projeleri yapabilecek. Bu projelerden elde edilecek gelir yeni çalışmalar için kaynağa dönüşecek.

sultansazlığı çevre belediyeler birliği projesi Haberi

sultansazlığı çevre belediyeler birliği projesi


Vali Düzgün, Sultansazlığı Milli Parkı Çevre Belediyeler Birliği tarafından Sultansazlığı’nın tanıtımına katkı sağlayanlara plaket verilmesi amacıyla düzenlenen törene katıldı.


Sultansazlığı Milli Parkı alanına gelişinde, saz keserek geçiminin sağlayan yöre halkının çocuklarından Ayşe Curlu ve Derya Yalınkaya’nın hazırladığı “Saz Buketi” ile karşılanan Vali Düzgün, beraberindeki kaymakamlar ve belediye başkanları ile birlikte sazlık işleme tesislerinin bulunduğu alanı gezerek yetkililerden bilgi aldı.


Sultansazlığı’nın önemli simgeleri arasında yer alan kamışlardan yapılan ve görselliği ile de ilgi uyandıran kuş yuvası, hazır şemsiye, çatı ve köpek kulübesi gibi yapıları inceleyen Vali Düzgün, yurtdışına ihraç edilen kamışlardan yapılan eserlerin yer aldığı fotoğraf sergisini de beğeniyle izledi.


İncelemelerinin ardından düzenlenen törene katılan Vali Düzgün, burada yaptığı konuşmada, Sultansazlığı Milli Parkı’nın Kayseri’nin çok önemli turizm değerleri arasında yer aldığını belirterek, “Barındırdığı...