09 / 05 / 2024

sulukule yımın

sulukule yımın

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yapımı kura çekimine günler kala İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nce iptal edilen Sulukule kentsel dönüşüm projesinde yıkım olmayacağını açıkladı

Ace Global Touzıyımın Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Ace Global Touzıyımın Gayrimenkul Limited Şirketi Şişli'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Aybars Emrehan Taşdan ve Hyo Sun Kim ortaklığında kuruldu.

Yöryapı’nın hedefi kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaşmak!

Ülkemizde yaklaşık 19 milyon konut stoğu var. Bu konut stoğunun yüzde 40 gibi önemli bir oranı riskli, yapı ömrünü tamamlamış, sağlıksız ve ruhsatsız yapılaşmadan meydana geliyor. Teoman Yörük: “Yöryapı’nın hedefi kentsel dönüşüm projelerine yoğunlaşmak" dedi.

Salik Çıkman: Kentsel dönüşümün yüzünü değiştiriyoruz!

İstanbul Kağıthane bölgesinde kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen Greenox Urban Residence, hem enerji tasarrufu hem de yeşil bina konsepti ile öne çıkıyor. Projenin ortağı ve mimarı Salik Çıkman “Kentsel dönüşümün yüzünü değiştiriyoruz” dedi.

Yıldırımın dönüşüm projelerine vekillerden tam not!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşümün mutfağı olarak nitelendirdiği Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde ağırladığı AK Parti Bursa Milletvekilleri Muhammet Müfit Aydın ve Osman Mesten’e projelerini anlattı

SP Türkiye'nin kredi görünümünü yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi görünümünü "negatif"ten "durağan"a yükseltti, "BB" seviyesindeki kredi notunu teyit etti.

Bursa Yıldırım'ın caddeleri yenilendi!

Yıldırım’ın yaşam standartlarını yükseltmek için altyapı hizmetlerini titizlikle sürdüren Yıldırım Belediyesi, cadde ve sokaklardaki yama, kaplama ve asfaltlama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bursa Yıldırım'ın 3'te 1'i dönüşümle yenilenecek!

Türkiye’de bir ilk olacak ve Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Şirinevler, Hacivat ve Çınarönü mahallelerini kapsayan kentsel dönüşümün projeleri Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali tarafından imzalandı

Mitsubishi Electric'ten karbon salınımını yüzde 30 azaltma hedefi!

Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, "Karbon salınımını 100. yıldönümümüz olan 2021 yılında 2001 mali yılına kıyasla yüzde 30 azaltmayı amaçlıyoruz" ifadesini kullandı.

Yıldızlar Yatırım'ın Kocaeli'deki inşaatı hızlanacak!

Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar inşaat ve yatırımın darbeden etkilenip etkilenmediği konusunu Kocaeli’de Yıldızlar Yatırım'ın çelik inşaat şantiyesiyle kaleme aldı.

Umut Durbakayım: 15 kat yönetmeliği dönüşümün önünü tıkıyor!

Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Kadıköy’ün bazı bölgelerinde uygulanan 15 kat yönetmeliğinin kentsel dönüşümün önünü tıkayacağını söyledi.

Bursa Yıldırım'ın çehresi değişiyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım’da düzenlenen iftar yemeğinde orucunu vatandaşlarla birlikte açtı. Altepe Yıldırım'ın çehresinin değiştiğini söyledi...

Yıldırım'ın markalaşma süreci dönüşümle devam edecek!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 'Markalar Şehri Bursa paneline katılarak Yıldırım'ın geleceğine dair çalışmalarını paylaştı. Edebali, Yıldırım'ın marka değerinin geniş kapsamlı kentsel dönüşüm projesi ile gerçekleşeceğini söyledi.

Century 21 kuruluşunun 15'nci yıl dönümünü kutladı!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul firmalarından olan Century 21, Türkiye'deki 15'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı.Century 21 Türkiye'nin kurumsal dergisi olan 21 Homes'un lansmanının da yapıldığı gecede başarılı bayiler ödüllendirildi.

sulukule yımın Haberi

sulukule yımın


İstanbul’da Sulukule olarak bilinen Neslişah ve Hatice Sultan Mahalleleri yenileme alanında Fatih Belediyesi ile TOKİ ortaklığında yürütülen 640 konut yapım projesi, 26 Haziran olarak ilan edilen kura çekime günler kala İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin kararıyla iptal edildi. Bu karar AİHM’e de taşınan konuyla ilgili Türkiye’yi tazminat ödeme riskiyle karşı karşıya bırakılırken, iptal kararı sonrası projenin akıbeti, tamamlanma noktasına gelmiş durumdaki konutların yıkılıp yıkılmayacağı tartışma konusu oldu.


Mimarlar Odası dava açmıştı


TBMM’de önceki gün bir grup gazetecinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, henüz mahkeme kararını inceleme imkanı bulamadığını, ancak bu kararın yapılan konutların yıkımını gerektirmeyeceğini söyledi. Projenin Fatih Belediyesi ile TOKİ tarafından ortaklaşa gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Bayraktar şu şekilde konuştu:


Şu anda proje, bitme aşamasına gelmiş durumda....