06 / 05 / 2024

Sümela Manastırının restorasyon ihalesini hangi firma kazandı

Sümela Manastırının restorasyon ihalesini hangi firma kazandı

Sümela Manastırı restorasyonu ve çevre düzenlemesi işi 6 milyon 872 bin liraya ihale edildi. Müteahhit firma, hava şartlarının düzelmesiyle birlikte çalışmalara başlayacak.

Bakanlık  tartışmalara son noktayı koydu! O ürün grubunun ithaline izin yok!

Ticaret Bakanlığı bir açıklama yaparak, söz konusu ürün grubunun ithal edilebileceğine ilişkin son günlerdeki tartışmaları sona erdirdi.

Ölümcül tehlike nedeniyle kapalı olan Sümela Manastırı ziyarete açıldı! İşte açık olduğu saatler

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü Sümela Manastırı yeniden ziyarete açıldı. Uzun süredir restorasyon ve bakım çalışması yapılan manastır Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kapılarını ziyaretçilere açacak.

Arçelik'ten 8431 S ocaklı fırına 729 TL indirim! İşte 30 Nisan 2022 fiyat listesi...

Arçelik'te 8431 S ocaklı fırın 729 TL'lik indirimiyle satışta. Peki, 8431 S ocaklı fırın fiyatları ne kadar oldu? İşte 30 Nisan 2022 fiyat listesi...

Haem Energy Elysia Akıllı Robot Süpürge Turkcell Pasaj'da indirimde! İşte 16 Nisan 2022 ürün ve fiyat listesi...

Turkcell Pasaj Haem Energy Elysia Akıllı Robot Süpürge ürününe 500 TL'lik indirim yaptı. İşte 16 Nisan 2022 fiyat listesi...

Şeker, yağ, un fiyatı sabitleniyor! 20 ürün listeye alındı! İşte ayrıntılar...

Yükselen enflasyon için harekete geçen AK Parti'den kritik hamle geldi. Partinin ekonomi kurmayları bazı temel tüketim ürünlerinin fiyatlarının sabitlenmesi fikrini öne sürdü. 20 ürünün fiyatı sabitlenebilir! İşte ayrıntılar...

A101'de Dikey Süpürge satışta! İşte 26 Mart 2022 ürün ve fiyat bilgisi...

A101'de Black&Decker 36V Dikey Süpürge, temizlik düşkünü olan müşterileriyle buluşuyor. Peki A101'de satışa çıkan Black&Decker 36V Dikey Süpürge'si kaç TL? İşte dikey süpürgenin ürün ve fiyat bilgisi.

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye’nin dev projesi 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart'ta hizmete açılıyor. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Aydın Manastır'daki 70 hektarlık alan yapılaşmaya mı açıldı! 

Aydın’ın turistik ilçelerinden Didim’in, Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan, yapılaşmaya açılıyor. Söz konusu karara Didim Sivil Gelişim Platformu tarafından tepki geldi. 

Koronavirüs AVM sektörünü nasıl etkiledi?

Türkiye'nin önde gelen varlık yönetim şirketlerinden biri olan Esas Gayrimenkul CEO'su Cem Eric, Türkiye'de AVM sektörünün koronavirüs salgınından nasıl etkilendiğini açıkladı.

Balıkesir'de 250 yıllık manastır yıkıldı!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Cunda Adası'nın ilk yerleşim yeri olarak kabul edilen yel değirmenleri yakınında bulunan Ai Dimitri Manastırı'nın ardından içindeki 250 yıllık şapel defineci kazıları nedeniyle yıkıldı.

Trabzon körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!

Doğa ve yayla turizminin yanı sıra Sümela Manastırı, Ayasofya, Atatürk Köşkü gibi çok sayıda tarihi ve turistik değere sahip Trabzon, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi.  

Terra Santa Manastırı'nın restorasyonu Haziran 2022'de tamamlanacak!

Beyoğlu Tomtom Mahallesi'nde "Sefaretler" olarak adlandırılan bölgede yer alan Terra Santa Manastırı'nın restorasyonu Haziran 2022'de tamamlanacak!

​Koronavirüs gayrimenkul sektörünü şekillendirdi!

Koronavirüs emlak sektörünü yeniden şekillendirdi. Artık mülkler, sanal turlarla gezilirken tapular da online olarak satın alınabiliyor.

Sümela Manastırının restorasyon ihalesini hangi firma kazandı Haberi

Sümela Manastırının restorasyon ihalesini hangi firma kazandı

Türkiye’nin önemli inanç turizmi merkezleri arasında bulunan Trabzon’un Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı’nın restorasyon ve çevre düzenleme işinin 6 milyon 872 bin liraya ihale edildiği bildirildi.


Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, Sümela Manastırı restorasyonu ve çevre düzenlemesi işi için Ermiş İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile 15 Şubat’ta 6 milyon 872 bin 405 liralık sözleşme imzalandığı, yer tesliminin ise 19 Şubat’ta gerçekleştirildiği belirtildi.


Restorasyon kapsamında patika yol döşeme ve merpen düzenlemesinin yapılacağı kaydedilen açıklamada, ‘Gişe ve tuvalet binaları için düzenlenen yeni bir yapı yapılması, su kemerleri, müze satış binası ve giriş avlusu restorasyonu yapılacak. Manastır içi komplekslerinin restorasyonunun yapılması, avlu kot ve döşeme düzenlemesi gerçekleştirilecek. Çatıların yenilenmesi, teraslamalar yapılması ve benzeri gibi imalatlar yapılacaktır’ ifadeleri yer aldı.


Müteahhit firmanın hava şartlarının düzelmesi ile...