05 / 05 / 2024

Bakanlık  tartışmalara son noktayı koydu! O ürün grubunun ithaline izin yok!

Bakanlık  tartışmalara son noktayı koydu! O ürün grubunun ithaline izin yok!

Ticaret Bakanlığı bir açıklama yaparak, söz konusu ürün grubunun ithal edilebileceğine ilişkin son günlerdeki tartışmaları sona erdirdi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca 26 Aralık’ta açıklanan ve ikinci el beyaz eşya ithalatının yapılabileceği şeklinde yorumlanan yönetmelikle ilgili tartışmalara Ticarete Bakanlığı son noktayı koydu.

“İkinci el beyaz eşyaların ithalatının önü açıldı” şeklinde yorumlara sebebiyet veren “Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Yönetimi Hakkında Yönetmeliği” hakkında Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, söz konusu yorumların hatalı olduğu belirtilerek,  “"Kullanılmış veya yenileştirilmiş elektrikli ve elektronik tüketim eşyalarının ithaline izin verilmemektedir"  denildi.

Bakanlık  tartışmalara son noktayı koydu! O ürün grubunun ithaline izin yok!

DEĞERLENDİRMELER HATALI

Bakanlık açıklamasında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca hazırlanan ve Resmî Gazete’de yayımlanmış olan “Atık Elektrikli Ve Elektronik Eşyaların Yönetimi Hakkında Yönetmelik” kapsamında,   kullanılmış veya yenileştirilmiş elektrikli ve elektronik eşyalarda, özellikle tüketim mallarında ithalata izin çıktığı şeklinde hatalı değerlendirmeler yapıldığı hatırlatıldı.

BİR DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU DEĞİL

Bu çerçevede kamuoyuna doğru bilgilendirme yapmak için açıklama yapılmasına yönelik gereklilik doğduğu belirtilen açıklamada, “Şunu özellikle belirtmek gerekir ki,  kullanılmış ve yenileştirilmiş atık olmayan elektrikli ve elektronik eşyalarda ithalatın Ticaret Bakanlığı’nın iznine tabi olması hakkında  değişiklik söz konusu değildir. Kullanılmış veya yenileştirilmiş elektrikli ve elektronik tüketim eşyaları konusunda kural olarak ithale izin verilmemektedir"  ifadeleri kullanıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön