18 / 05 / 2024

Bakanlık  tartışmalara son noktayı koydu! O ürün grubunun ithaline izin yok!

Bakanlık  tartışmalara son noktayı koydu! O ürün grubunun ithaline izin yok!

Ticaret Bakanlığı bir açıklama yaparak, söz konusu ürün grubunun ithal edilebileceğine ilişkin son günlerdeki tartışmaları sona erdirdi.



DERNEK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik,  kamuoyunda ithalata izin çıktığı şeklinde yorumlamalara neden olmuştu.  Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Yönetimi Hakkında Yönetmeliği’ne ilişkin değerlendirme yapan Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) ise yeni yönetmeliğin bu tür eşyaların ithaline izin çıktığı anlamına gelmediği açıklamasında bulunmuştu. TÜRKBESD,  adı geçen yönetmeliğin  sadece atık özelliği kazanmış ürünlerle ilgili olduğunu ve bu konuda düzenleme getirmeyi amaçladığını kaydetmişti.

TÜRKBESD, "Yönetmeliğin ikinci el beyaz eşyaların ithalatının önünü açtığı yolundaki değerlendirmelerin yanlış anlaşıldığı düşünülmektedir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bu konuda yapılan yorumların hatalı olduğunu vurgulayan TÜRKBESD’in açıklamasında, Türkiye'nin Avrupa’da bir numaralı beyaz eşya üretim merkezi konumunda bulunduğuna işaret edilerek,  beyaz eşya sektörünün, üretiminin yüzde 75’i oranında kısmını ihraç ettiği, yıllık 4.5 milyar dolar tutarında ihracat miktarıyla cari fazla veren ve ülkenin ekonomisine önemli katkı sağlayan lokomotif bir sektör olduğu da hatırlatılmıştı.

Karadeniz gazı ne zaman geliyor? Bakan Dönmez tarih verdi!

THY, 71,8 milyon kişiyi uçurdu

Turizm vites büyüttü!  Bu  yıl tam 65 bin yataklı 148 otel açılacak!

Bir fiyatları dondurma kararı daha! O marketler de zam yapmayacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön