02 / 05 / 2024

Bir fiyatları dondurma kararı daha! O marketler de zam yapmayacak!

Bir fiyatları dondurma kararı daha! O marketler de zam yapmayacak!

Fiyatları dondurma kararına o marketlerden de destek geldi. Karar gıda, dayanıklı tüketim, temizlik ürünleri mutfak araç ve gereçlerindeki fiyatları kapsıyor.



Ulusal bazı marketlerin zam yapmayacaklarını açıklamasına bir destek de yerel marketlerden geldi. Ulusal gıda perakendecileri tarafından enflasyonla mücadele kapsamında alınan fiyat sabitleme ve indirim kararının yankıları devam ediyor.

Son olarak yerel marketler de bu hamleye katılacaklarını açıkladı. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün, konuya ilişkin bir açıklama yaparak, dayanıklı tüketimde, temizlik ürünlerinde mutfak araç ve gereçlerinde zamlı fiyat uygulamama kararı aldıklarını ve bu kararın en az bir ay süreyle uygulanacağını bildirdi. Ekonomim.com’dan Yener Karadeniz’in haberine göre, aralık ayında Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile görüştükten sonra enflasyonla mücadele kapsamında birbiri ardına fiyat sabitleme ve indirim kararı alınmıştı. Ulusal zincir marketlere son olarak yerel zincir marketler de dahil oldu.

Bir fiyatları dondurma kararı daha! O marketler de zam yapmayacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin fiyat sabitleme ve indirim çağrısının ardından, Türkiye Perakendeciler Federasyonu da, indirimlerden hariç, özellikle gıdada dayanıklı tüketim grubu ürünlerinde, temizlik ürünlerinde, mutfak araç ve gereçlerinde zam yapmama kararını açıkladı.

TPF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, zam yapmama kararında bir süre belirlemediklerini, ancak en az bir ay boyunca uygulanacağını, sürenin duruma göre değişebileceğini belirterek, “Ürünleri yeter ki zamlı almayalım. Bunun dışında yıl sonuna  değin indirim kampanyalarını sürdürme gayretinde olacağız" diye konuştu.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Biçen ise ülkenin her noktasında  bulunan markalar olarak tedarikçilerle bu kapsamda büyük mücadele gösterdiklerini vurgulayarak, söz konusu çalışmalara  çok daha sıkı bir şekilde devam edileceğini belirtti. .

TAM 5 BİN 500 ŞUBE ZAM YAPMAYACAK

TPF’den yapılan yazılı açıklamada ise 14 perakende derneği, 5 bin 500 şube ve 100 bini aşkın çalışanla beraber vatandaşlara hizmet ettikleri, federasyon çatısı altında güçlerini birleştiren yerel işletmeciler olarak, büyük bir rekabet girdabında kürek çekildiği belirtildi.  Açıklamada, mevcut ekonomik koşulların herkesin malumu olduğu,  böyle bir rekabet ortamında kendilerinin de fiyat artırma lüksü bulunmadığı dile getirildi.


Geri Dön