27 / 04 / 2024

Elektriğe Ekim'de zam gelecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve patronlar buluştu! Son dakika! 

Elektriğe Ekim'de zam gelecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve patronlar buluştu! Son dakika! 

"1 Ekim’de elektriğe zam yapılacak mı?" sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve patronlar dün Ankara'da bir araya geldi. Peki elektriğe Ekim'de zam gelecek mi?



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, şehiriçi elektrik dağıtım şirketlerinin “patron”ları ve üst düzey yöneticileriyle dün Ankara'da bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda Mehmet Cengiz, Ahmet Çalık ve Cemil Kazancı da yer aldı. 

Halk TV'den Olcay Aydilek, bugünkü köşesinde söz konusu toplantıda konuşulanları ve elektriğe zam konusunu kaleme aldı. Olcay Aydilek, toplantıya üç konunun damgasını vurduğunu dile getirdi. 

Elektriğe Ekim de zam gelecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve patronlar buluştu! Son dakika! 

MALİYET BAZLI TARİFE: Elektrik dağıtım şirketlerinin patronları ve yöneticileri, elektrikte “maliyet” bazlı tarifelerin uygulanmasının önemini vurguladı. Tarifelerin, piyasa dinamiklerini yansıtmasını talep etti. Maliyet bazlı tarife, birim elektrik üretimini etkileyen unsurlarda yaşanan zam veya indirimlerin aboneye yansıtılmasını öngörüyor. Bunun en somut örneği, akaryakıt sektöründe görülüyor. Benzin ve motorinde fiyatlar, uluslararası piyasa ve dolar kurundaki hareketlere göre belirleniyor ve zam ile indirim otomatik olarak uygulanıyor. 

SÜBVANSİYON TARTIŞMASI: Enerji yönetimi ve patronlar, elektrikteki sübvansiyon uygulamasına eleştirileri gündeme getirdi. Zengin-yoksul ayrımı gözetmeksizin tüm konut abonelerine, elektrikte sübvansiyon (devletin tarifeyi düşük tutarak aboneyi desteklemesi) yapılmasının doğru olmadığı ifade edildi. 

Enerji yönetimi, ihtiyaç sahipleri haricinde genel olarak uygulanan sübvansiyonu çarpıcı bir örnekle belirtti. Salondaki patronların da tek tek konut abonesi olduğu için sübvansiyondan faydalandığı ifade edildi. 

KREDİYE ERİŞİM PROBLEMİ: Enerji patronları, krediye erişimde büyük sorunla karşılaştıklarını, bu durumun yatırımlarını ve faaliyetlerini olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Patronlar, krediye erişimdeki engellerin kaldırılmasını ve bankacılık sektörüyle görüşme yapılmasını talep etti. 

Elektriğe Ekim de zam gelecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve patronlar buluştu! Son dakika! 

ELEKTRİĞE EKİM'DE ZAM GELECEK Mİ? 

"1 Ekim’de elektriğe zam yapılacak mı?" sorusunun yanıtı merak ediliyor. Halk TV köşe yazarı Olcay Aydilek, bu konuya da değindi. 

Olcay Aydilek, konuya ilişkin  "Enerji yönetimi, elektriğe zam yapmadan süreci (en azından 31 Mart yerel seçimlerine kadar) yönetmek istiyor. Bu mesaj, toplantıda bir biçimde verildi" ifadelerine yer verdii. 

Aydilek, bu çerçevede 1 Ekim tarihinde elektriğe zam yapılmasının düşük ihtimal olarak belirtildiğinin altını çizdi. 

Elektriğe Ekim de zam gelecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve patronlar buluştu! Son dakika! 

Türkiye’de elektrik tarifeleri genelde 3 ayda bir, doğal gaz tarifeleri de aylık şekilde belirleniyor. 

'Elektriğe, 1 Ocak 2024’te zam yapılır mı?' sorusunu toplantıya katılan bir yöneticiye yönelttiklerini aktaran Olcay Aydilek, "Önce 1 Ekim’i görelim. Türkiye’de her an her şey hızla değişiyor. Bir öngörüde bulunmak için 4-4.5 ay gerçekten çok uzun" cevabını aldıklarını söyledi. 

Sepet dolduracak dev indirim başladı! 5 kg ayçiçek yağı 159 TL'ye, biber salçası 43 TL'ye düştü!

Deprem uzmanından çarpıcı son dakika uyarısı! İstanbul'da bu 5 ilçe boşaltılmalı! İşte o ilçeler...

Çanakkale cayır cayır yanıyor! Son dakika: 7 ev hasar gördü, 9 köy boşaltındı, Çanakkale Boğazı kapatıldı!


Geri Dön