28 / 04 / 2024

Deprem uzmanından çarpıcı son dakika uyarısı! İstanbul'da bu 5 ilçe boşaltılmalı! İşte o ilçeler...

Deprem uzmanından çarpıcı son dakika uyarısı! İstanbul'da bu 5 ilçe boşaltılmalı! İşte o ilçeler...

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı son dakika açıklamalarında bulundu. Moriwaki, İstanbul'da boşaltılması gereken ilçeleri de tek tek açıkladı. İşte o ilçeler...



6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sık sık açıklamalarıyla gündeme gelen ve Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Çalışma Kurulu üyesi olan Yüksek Mimar ve Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili son dakika çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Yüksek Mimar ve Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, söz konsu açıklamasında

"Türkiye’de sıkıntı 2018’e kadar. Şimdiki deprem yönetmeliği Japonya ile aynı seviyede. Kahramanmaraş’tadepremden sonra incelemeler yaptım" diyerek başladığı açıklamasında, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından yıkılmayan  TOKİ  evlerini işaret etti. 

TOKİ evlerinin zemin etüdünün yapılmış olmasının ve iyi zeminde inşa edilmiş olması sebebiyle yıkılmadığına dikkat çeken Yoshinori Moriwaki, bu konutların örnek alınması gerektiğini söyledi. 

Deprem uzmanından çarpıcı son dakika uyarısı! İstanbul da bu 5 ilçe boşaltılmalı! İşte o ilçeler...

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun aktardığına göre, Yoshinori Moriwaki, enerjinin doğudan batıya doğru gittiğine, Kahramanmaraş’taki deprem sonrası denizin içinde, Kıbrıs tarafında deprem meydana gelebileceğine,  Bingöl, Muş, Bitlis ve Van’da ya da Marmara Bölgesi'nde de deprem riski olduğuna dikkat çekti. 

İSTANBUL'DA BU İLÇELERİ BOŞALTIN 

Deprem uzmanından çarpıcı son dakika uyarısı! İstanbul da bu 5 ilçe boşaltılmalı! İşte o ilçeler...

Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesinin risk altında olduğunu ifade etti. Konuya ilişkin "Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın kuzey kolu var. O kuzey kolunun bu noktasının tehlikeli olduğunu düşünüyorum" açıklamasında bulunan Moriwaki, bu depremin ne zaman olacağının bilinemediğini, ancak az hasarla atlatılması için hazır olunmasının gerektiğini belirtti. 

İstanbul’da zemini iyi olmayan Atatürk Havalimanı, Ataköy, Küçükçekmece, Zeytinburnu, Avcılar ve Büyükçekmece’nin sıra sıra boşaltılmasının düşünülebileceğine vurgu yapan deprem uzmanı Moriwaki, bu bölgelerin konnt bölgesi olmamasının gerektiğini de dile getirdi. 

Deprem uzmanından çarpıcı son dakika uyarısı! İstanbul da bu 5 ilçe boşaltılmalı! İşte o ilçeler...

"Kentsel dönüşüm çalışmaları da çok doğru ve yerinde. Yeni bir Japon şirket geliyor" bilgilerini veren Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, şirketin sismik izolatör üretimi için geldiğini aktardı ve ayrıca eski binaların da güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Çanakkale cayır cayır yanıyor! Son dakika: 7 ev hasar gördü, 9 köy boşaltındı, Çanakkale Boğazı kapatıldı!

Türk müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teminat mektubu çağrısı: Teminat mektupları doğrudan kabul görmeli!

Fırsatçılar şimdi de gözünü TOGG'a dikti! Fahiş fiyatla TOGG satanlara inceleme başlatıldı!


Geri Dön