06 / 05 / 2024

EYT'liler bunu merakla bekliyordu! Bakan Bilgin son noktayı koydu, umutları gömdü!

EYT'liler bunu merakla bekliyordu! Bakan Bilgin son noktayı koydu, umutları gömdü!

Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği EYT düzenlemesine dair en çok merak edilen konu, 1999 yılı öncesinde çırak ve stajyer olarak çalışanların düzenlemeye dahil edilip edilmeyeceğiydi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu.



Emeklilikte Yaşa Takılan ve bu sebeple henüz emekli olamamış vatandaşların merakla beklediği süreçte sona yaklaşıldı. Konu ile ilgili merakları giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlığın çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek "Şu anda Vedat Bey ekibiyle birlikte çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki ay ve yeni yılın ilk ayı EYT ile asgari ücretin arka arkaya açıklandığı aylar olacak. Buralardaki ücret politikası da ne ise bunları da açıklayacağız. Bunlardan en önemlisi asgari ücretin yeniden tespiti olacak. Bu çalışma ile birlikte gerek sözleşmeliler gerek EYT, yani biz 2023'e bunları açıklayarak girmiş olacağız." diye konuştu.

EYT’LİLERLE İLGİLİ MERAK EDİLEN SORU BAKAN'A SORULDU

Meclis’te Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesine ilişkin merak edilenlere yanıt verdi. Vedat Bilgin, EYT kapsamına alınacak vatandaşların ilk sigortalılık başlangıcının 8 Eylül 1999 yılı ve öncesi olması gerektiğini belirtti. 1,5 milyon kişinin bu kapsama gireceğini ifade eden Bilgin, HDP'li Garo Paylan'ın "199 yılından önce stajyerlik ve çıraklık yapanları başlangıç tarihi olarak sayacak mısınız?" sorusunu cevapladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön