27 / 05 / 2024

EYT'liler bunu merakla bekliyordu! Bakan Bilgin son noktayı koydu, umutları gömdü!

EYT'liler bunu merakla bekliyordu! Bakan Bilgin son noktayı koydu, umutları gömdü!

Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği EYT düzenlemesine dair en çok merak edilen konu, 1999 yılı öncesinde çırak ve stajyer olarak çalışanların düzenlemeye dahil edilip edilmeyeceğiydi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu.



"STAJYERLER ÇALIŞAN SAYILMAZ, ONLAR ÖĞRENCİDİR"

Paylan'ın sorusunu yazılı bir şekilde cevaplayan Bakan Bilgin, "Mesleki eğitim; kamu ve özel sektöre ait kurum, kuruluş ve iş yerleri ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarındaki eğitimi kapsıyor. İşletmelerde mesleki eğitimin amacı, öğrencinin iş hayatına dahil olması değil eğitiminin bir parçası olarak eğitim gördüğü mesleği uygulama imkanı bulmasıdır. Yani bunlar bildiğimiz anlamda bir çalışan değil öğrencidir" ifadelerini kullandı.

"İŞE GİRİŞ TARİHİ OLARAK KABUL EDİLMESİ İMKANSIZ"

Bakan Bilgin, açıklamalarına şöyle devam etti: "Çıraklık ve stajyerlikte geçen süreler malullük yaşlılık ve ölüm sigortası kapsamında bulunmadığı için söz konusu sürelerdeki işe başlama tarihinin, aylığa hak kazanmada ilk işe giriş tarihi olarak kabul edilmesi kanunen imkânsız" dedi.

Carrefour’da zeytinyağı fiyatları dibe vurdu! Litresi 40 Lira… İşte 26 Kasım 2022 fiyat listesi…

Togg’un fiyatı ne kadar olacak? Togg CEO’su çok net konuştu! Kimsenin bilmediği o planı açıkladı

İslam Memiş, gram altının alternatifini resmen açıkladı! Vergisi yok, çok daha avantajlı….


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön