28 / 04 / 2024

Karadeniz gazı ne zaman geliyor? Bakan Dönmez tarih verdi!

Karadeniz gazı ne zaman geliyor? Bakan Dönmez tarih verdi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının ne zaman kullanıma sunulacağına yönelik sorulara açıklık getirdi ve o tarihi verdi.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi bölgesine gelerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, en büyük projelerinden biri olan Karadeniz doğal gaz sahasında olduklarını hatırlatarak, tesiste Karadeniz'den çıkan gazı işlemek üzere kurulmuş inşaatın sürdüğünü söyledi.

 Karadeniz gazı ne zaman geliyor? Bakan Dönmez tarih verdi!

MART AYINDA GELİYOR

Son olarak 2 hafta önce bir grup gazeteciyle buraya geldiklerini belirten Dönmez, TBMM Enerji Komisyonu üyelerini burada ağırlamış olduklarını belirtti. Çalışmalar hakkında bilgiler de paylaşan Dönmez, “Sahada, o tarihlerde aşağı yukarı yüzde 80 mertebesindeki karadaki yapım tesisiyle ilgili ilerleme oranı yüzde 90'lara çıkmış bulunuyor. Deniz tarafında şu an 50'yi aşkın gemiyle yapım çalışmaları devam ettiriliyor. Deniz tabanındaki montaj çalışmaları tamamlanmış durumda. Orada artık test çalışmalarına başlayacağız. Artık 100. yılımıza da girmiş olduk. Daha önce de söylediğimiz gibi hedefimiz; bir aksilik çıkmadığı durumda mart sonuna kadar bu projeyi tamamlayarak Karadeniz'in altındaki gazı milletimize sunmaktır" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön