05 / 05 / 2024

sumitomo rubber industries çankırı yatırım

sumitomo rubber industries çankırı yatırım

Japon Sumitomo Rubber İndustries Firması, Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik A.Ş ile 500 milyon dolar değerinde bir yatırımla Çankırı'ya üretim tesisi kuracak...

Berr Industries Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Berr Industries Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Cengiz ve Ümit Cengiz ortaklığında kuruldu.

Yurt dışına açılmak isteyen Türk şirketler bu 3 alanda destek bekliyor!

Sintek Group iştiraki Sintek Heavy Industries'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özkan yaptığı açıklamada yurtdışına açılmak isteyen Türk şirketleri 3 alanda destek beklediğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...

İbis Hotel Merter'in iklimlendirme ihtiyacını Mitsubishi Heavy VRF karşılıyor! 

Form Şirketler Grubu ve Japon teknoloji devi Mitsubishi Heavy Industries’in işibirliğiyle kurulan Form MHI Klima Sistemleri, Merter’de yeni açılacak olan İbis Hotel’in iklimlendirme ihtiyacını karşılıyor...

Smart Industries Mühendislik Makina Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smart Industries Mühendislik Makina Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Yılmaz tarafından kuruldu.

Japonlar tahtadan gökdelen yapacak!

Japonlar bir ilke daha imza atıyor. Tahtadan gökdelen yapacak olan Sumitomo Forestry şirketi 70 katlı bir gökdelen inşa edecekç Gökdelende 185 bin metreküp ahşap kullanılması öngörülüyor...

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

Reysaş GYO Sakarya Arifiye'deki deposunu kiraladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Sakarya İli Arifiye İlçesi Yukarıkirazce Mahallesi'nde yer alan depoyu Sumitomo Rubber AKO Lastik'e 5 yıllığına kiraya verdi.

Suudiler ile TAV Cidde'de uçak bakım tesisi inşa edecek!

SAUDIA Aerospace Engineering Industries, TAV ile beraber 2.87 milyar riyallik (765.33 milyon dolar) uçak bakım ve onarım tesisi yapımı planlandığını duyurdu.

Sumitomo lastik fabrikası ilk etapta 650 kişiyi istihdam edecek!

Çankırı'da yapımı tamamlanan Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Erdoğan, fabrikada ilk etapta 650 kişinin istihdam edileceğini, kısa zamanda bu sayının 2 bin kişiye kadar çıkacağını söyledi.

Çankırı'da 516 milyon dolarlık lastik fabrikası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japon lastik devi Sumitomo'nun Çankırı'da inşa ettiği 516 milyon dolarlık fabrikanın açılışını yaptı.

Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılışı gerçekleşti!

Türk-Japon ortaklığında Çankırı’da kurulan lastik fabrikasını açan Cumhurbaşkanı Erdoğan yabancıları yatırıma çağırdı. Erdoğan “Kapımız yatırımcılara açık gelin geleceğe birlikte yürüyelim” dedi.

Çankırı Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankırı'da Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılış törenine katıldı. Erdoğan, "Ne yaparlarsa yapsınlar bizi 2023 hedefimizden alıkoyamayacaklar" dedi.

sumitomo rubber industries çankırı yatırım Haberi

sumitomo rubber industries çankırı yatırım

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı'nın da katıldığı törenle, Japonya'nın ilk yerel lastik üreticisi Sumitomo Rubber Industries (Sumitomo Rubber) Firması Başkan ve CEO'su Ikuji Ikeda ile Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik AŞ (AKO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan, yaklaşık 500 milyon dolar değerinde üretim tesisinin Çankırı'ya kurulması için protokol imzaladı.


Çağlayan, Rixos Otel'deki törendeki konuşmasında, yatırımın çok doğru zamanda yapıldığını, dünya ekonomisinin ciddi bir krizden geçtiği dönemde, yeni teşvik sisteminin açıklandığı bir ortamda bu yatırımın önemli olduğunu kaydetti. Bakan Çağlayan, "Türkiye, dünyanın şu anda en güvenilir 13. yatırım yapılabilir ülkesi" dedi.


2 bin kişiye iş imkanı Abdülkadir Özcan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan, 516 milyon dolar bir yatırımla faaliyete girecek olan fabrikada 2...