12 / 05 / 2024

Sungurlu Barajı yapılacak mı

Sungurlu Barajı yapılacak mı

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet önderliğinde 27 milletvekili, Kocaeli Kandıra'da yapılması gündemde olan Sungurlu Barajı'nı meclis gündemine taşıdı..

Ömerli Barajı Havzası'na sanayi tesisi yapılacak!

İstanbul Ataşehir’de Ömerli Barajı havzası koruma alanı içerisinde yer alan 17 dönümlük arazinin imar planı değişti. Yeni plana göre, alana İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı olarak sanayi tesisi yapılacak.

Baraj yapımı için yerleri kamulaştırılanların iskanına ilişkin esaslar!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan veya yapılacak baraj projeleri için bu alanında kalan gayrimenkullerin kamulaştırılması sonucunda yerlerini terk etmek zorunda kalanların iskanına ilişkin usul ve esaslar belirlendi..

Denizli Acıpayam'da baraj yapılacak mı?

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli Acıpayam Sırçalık Mahallesi'ne baraj yapılması talebini meclis gündemine taşıdı..

Kocaeli Kandıra'da yapılacak Sungurlu Barajı mecliste!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet önderliğinde 27 milletvekili, Kocaeli Kandıra'da yapılması gündemde olan Sungurlu Barajı'nı meclis gündemine taşıdı..

Diyarbakır Silvan Barajı yapılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü ne yaparsa yapsın Silvan Barajı'nın da yapılacağını, toprakların suyla buluşacağını belirtti..

Sungurlu Barajı'nda çalışmalar başlıyor!

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 31.720 dekar tarım arazisini sulayacak yapım ihalesi gerçekleştirilen "Sungurlu Barajı"nın sulama alanı proje yapım çalışmasının da başlatıldığını söyledi.

Çorum Çomar Barajı’nda dip temizliği yapılacak!

Çorum’un yıllardır içme suyu ihtiyacını karşılayan Çomar Barajı’nda yapılacak olan dip temizliği ile kullanım süresi 13 yıl daha uzayacak. Barajda, Haliç’te yapılan çalışmanın benzeri yapılacak.

Gördes Barajı'na beton kaplama yapılacak!

Manisa ve İzmir için büyük önem taşıyan Gördes Barajı'ndan yer altına su sızmasını önlemek amacıyla membran (su geçirmez malzeme) ve beton kaplama yapılacak.

Sungurlu Barajı projesi için halkın katılımı toplantısı yapılacak!

Devlet Su İşleri 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan "Sungurlu Barajı, Hes, Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme tesisi ve hazır beton tesisi" projesi için halkın katılımı toplantısı yapılacak.

Kocaeli'de su kesintisi yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Yuvacık Barajı ile Kullar İçmesuyu Arıtma Tesisi arasında yaptırılan Hidroelektrik Santrali’nin (HES) son aşaması olan 2200 mm çapındaki çelik boru bağlantıları yapılacak

Ağva'ya 2 dev baraj yapılacak!

Ağva'da 2 baraj yapmak için ilk adım atıldı. İki barajın projelerinin hazırlanması için önceki gün ihale düzenlendi. Projelerin 400 günde hazırlanması planlanıyor. Projelerin hazırlanmasının ardından, barajların yapımı için ihale düzenlenecek...

Pamukçay Barajı inşaatı için acele kamulaştırma yapılacak!

GAP Silvan 1. Merhale Projesi kapsamındaki Pamukçay Barajının yapımı amacıyla kamulaştırma yapılacak. Bakanlar Kurulu Kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Sağlam GYO olağan genel toplantısı yapılacak!

Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Olağan Genel Kurul Toplantısı, 2010 yılı çalışmalarını incelemek ve gündemi görüşüp karara bağlamak üzere; 17 Haziran 2011 tarihinde saat 10.00'da Bulgurlu Maah. Çilehane Yolu Cad. Saadet Sokak No: 15 Üsküdar yapılacak

Sungurlu Barajı yapılacak mı Haberi

Sungurlu Barajı yapılacak mı


CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet önderliğinde 27 milletvekili, Kocaeli Kandıra'da yapılması gündemde olan Sungurlu Barajı'ndan kaynaklı yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi ve yaşanan sorunların yerinde tespit edilmesi amacıyla Meclis araştırma komisyonu açılmasını talep etti.


Gerekçe:


Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunan ve ismini İstanbul'daki Sungurlu köyünden alan Sungurlu Barajı ilk olarak 1954 yılında gündeme getirilmiş olup, aynı ilçenin Akçaova ile Teksen köyleri İSKİ'nin koruma bölgesi olarak ilan edilmiş ve bölgeye 2005 yılında imar yasağı gelmiştir. Yani bölgeye 2005 yılından bu yana bir çivi dahi çakılmasına izin verilmemiş ve köylüler on yıl boyunca mağduriyet yaşamış hatta sürgün niteliğinde göçe zorunlu bırakılmışlardır. Gelen imar yasağı beraberinde rant avcılarını getirmiş ve isimleri açıklanmayan bazı siyasilerin bu bölgede toprakları düşük bir fiyata aldığı da kulaklara çalınmıştır. Baraj...