04 / 05 / 2024

Sur Camii restorasyonları

Sur Camii restorasyonları

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, yakarak kullanılamaz hale getirilen 500 yıllık tarihi Kurşunlu Camii ile çatışmalarda zarar gören Ermeni Katolik Kilisesinin restorasyon çalışmalarına başlandı.

Taksim Camii inşaatında bütçe iki katına çıktı!

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camii inşaatının bütçesiyle ilgili şunları söyledi: ''İnşaata başladığımızda dolar 3.6 TL idi. Şimdi malum. Son bir yılda emtia fiyatları kaynaklı maliyet artışı oldu. Önemli bir eser yaptık. Her şeyin en iyisi olsun istedik.''

TOKİ Sur Toptancılar Sitesi 178 dükkan ihalesi 26 Temmuz'da!

Diyarbakır İli Bağlar İlçesi Alipınar Mahallesi Sur Toptancılar Sitesi Sanayi Projesi 178 Adet Dükkan ve 1 Adet Camii-Abdasthane , 1 Adet Nizamiye Binası ve 1 Adet Su Deposu İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Temmuz 2018 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

Taksim Camii'nin ruhsatı alındı!

Taksim Camii'nin ruhsatı alındı. Şantiye çalışmalarının başladığı camii Sur Yapı ortakları tarafından yapılıyor.

Ankara Hacıbayramı Veli Camii’nin çöken duvarları yeniden inşa ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hacıbayram-ı Veli Camii’nin çöken tarihi sur duvarlarını, yeniden aslına uygun olarak inşa ediliyor. Çalışmaların 10 gün içinde tamamlanmasının planlandığını kaydettiler.

Sur Kurşunlu Camii ve Ermeni Katolik Kilisesi restore edilecek!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, yakarak kullanılamaz hale getirilen 500 yıllık tarihi Kurşunlu Camii ile çatışmalarda zarar gören Ermeni Katolik Kilisesinin restorasyon çalışmalarına başlandı.

Sur'daki Hazreti Süleyman Camii ibadete açıldı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu uzun süre ibadete kapalı olan ve yeniden ibadete açılan, 27 şehit sahabenin metfun olduğu Hazreti Süleyman Camisi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Sur'da 6 camii ibadete açılacak!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde tamamlanan operasyonun ardından sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bölgelerdeki 6 camii, 3 ay aradan sonra yeniden ibadete açıldı. Camilerde temizlik çalışması yapıldı.

Eyüp'teki Arakiyeci Caferağa Camii restore ediliyor!

Eyüp Belediyesi ilçedeki tarihi eserlerin restorasyonlarına öncülük etmeye devam ediyor. Eyüp’te bulunan Arakiyeci Caferağa Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün İstanbul 1’inci Bölgesi tarafından restore ediliyor.

Süleymaniye Camii'nin akustiğini restorasyonlar bozdu!

Mimar Sinan'ın kalfalık eseri Süleymaniye Camii "eşsiz" bir özelliğini kaybetti. Yanlış restorasyonlar nedeniyle caminin akustiği bozuldu

Sur Yapı Exen İstanbul nerede

Exen İstanbul, Sur Yapı tarafından çamlıca'da konumlandırılıyor. Sur Yapı Exen İstanbul projesinde  11 ve 15 katlı yatay blok ve 160 metrelik 41 katlı kule blok yer alıyor... İşte Sur Yapı Exen İstanbul'a ulaşım krokisi...

Sur Yapı Exen İstanbul'da yeni kampanya! 198 bin TL'ye! 60 ay sıfır faizle! Yüzde 10 indirimle!

Sur Yapı, Exen İstanbul projesi kapsamında yeni bir kampanyaya başladı. Fiyatların 198 bin TL'den başlangıç gösterdiği projede yer alan konutlar için yüzde 10 indirim uygulanıyor. 60 aya kadar da sıfır faizle konut sahibi olunuyor...

Selimiye Camii, mimari bütünlüğüyle Edirne silüetini taçlandırıyor!

Birleşmiş Milletler, Eğitim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesine bu yıl kabul edilen, Mimar Sinanın ustalık eseri Selimiye Camii, mimarisiyle büyülüyor.

Adapark Sur Yapı'dan son kareler!

Sur Yapı'nın çekmeköy'de hayata geçirdiği ve toplam 826 konuttan meydana gelen Adapark  konut projesinin son halini www.havadanemlak.com ekibi havadan fotoğrafladı...

Sur Camii restorasyonları Haberi

Sur Camii restorasyonları

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü mensupları, 7 Aralık 2015'te 500 yıllık tarihi Kurşunlu Camii'yi ateşe vermiş, yangın zor şartlar altına söndürülmüş ve cami kullanılamaz hale gelmişti. Yaklaşık 4 buçuk ay süren sokağa çıkma yasağı 17 Mart'ta kaldırılmış, bu tarihten itibaren de ilçede bulunan tarihi eserlerin durumu ile ilgili çalışma başlatılmıştı. İlçede bulunan ve tarihi öneme sahip 11 eserin tahrip olduğunu tespit eden görevliler, yasakların kaldırılmasının ardından fizibilite çalışması başlatmıştı.


Yapılan çalışmaların ardından 500 yıllık tarihi bulunan Kurşunlu Camii ile yine tarihi bir öneme sahip Ermeni Katolik Kilisesinin restorasyon çalışmalarına başlandığı öğrenildi. Restorasyon çalışmalarının 2017'nin sonunda tamamlanacağı ve ardından tarihi mekanların yeniden kullanıma açılacağı kaydedildi.


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ilan edilen, 4 buçuk ay süren sokağa çıkma yasağı ve...