25 / 07 / 2024

Surda 6 cami ibadete açıldı

Surda 6 cami ibadete açıldı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde tamamlanan operasyonun ardından sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bölgelerdeki 6 camii, 3 ay aradan sonra yeniden ibadete açıldı. Camilerde temizlik çalışması yapıldı.

Elazığ Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

TOKİ Bartın Merkez 158 konut ihalesi 6 Ocak'ta!

Bartın İli, Merkez İlçesi 158 Adet Konut, 2 Adet Dükkan, 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 6 Ocak 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Bartın 158 konut ihalesi 6 Ocak'ta!

Bartın İli, Merkez İlçesi 158 Adet Konut , 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E_İhale) ihalesi 6 Ocak 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Tekirdağ Çorlu 515 konut ihalesi 6 Ağustos'ta!

Tekirdağ İli Çorlu İlçesi Nusratiye Mahallesi 515 Adet Konut ,20 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 6 Ağustos 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den Lüleburgaz'a 166 konut ve 6 adet ticaret merkezi!

Kırklareli İli Lüleburgaz İlçesi, Büyükkarıştıran Beldesi 166 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 6 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 18 Kasım tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Şehitkamil 6. Etap 1. Bölge ihalesi yarın!

Gaziantep İli Şehitkamil İlçesi 6. Etap 1. Bölge 727 Adet Konut , 1 Adet Mescit ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi" ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Gaziantep Şehitkamil 6. Etap 1. Bölge 727 konut ihalesi 22 Ekim'de!

TOKİ'nin Gaziantep İli Şehitkamil İlçesi 6. Etap 1. Bölge 727 Adet Konut, 1 Adet Mescit ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 22 Ekim'de yapılacak...

Mardin Kalesi'ndeki 700 yıllık cami ibadete açılacak!

Turizme kazandırılacak Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından, 6 yıl önce başlatılan çalışmalar devam ediyor...

TOKİ Mayıs'ta 4.185 konut, 10 iş yeri, 6 cami üretti!

Evi olmayan herkesi ev sahibi yapmak için çalışan T.C. Başbakanlık toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Mayıs ayında 4 bin 185 konut, 10 ticaret merkezi, 6 cami üretti..

Trabzon Moloz'a 6 bin kişilik cami yapılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Moloz mevkiinde şehir camisi yapılacağını açıkladı. 6 bin kişilik kapasitesi olacak cami, şehrin önemli bir ihtiyacını giderecek

Harput Ulu Cami'nin minaresi Pisa Kulesi'nden daha eğimli!

Elazığ'daki 859 yıllık Harput Ulu Cami'nin minaresinin, 6.8 derece eğime sahip olduğu tespit edildi.

Mardin’de cami kubbesi çöktü: 6 yaralı!

Mardin’de yapımı süren bir caminin kubbesi çöktü. 6 işçinin yaralandığı olayda yaralılardan birinin halen göçük altında olduğu öğrenildi.

Katar'dan dünyaya 335 cami inşası için anlaşma!

Katar EİD hayır kurumu, dünyanın farklı ülkelerinde 335 cami inşası için anlaşma yaptı. Yaklaşık 6 milyon dolarlık inşaat projeleri kapsamında 335 caminin yapımına başlandığı belirtildi.

Surda 6 cami ibadete açıldı Haberi

Surda 6 cami ibadete açıldı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde tamamlanan operasyonun ardından sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bölgelerdeki 6 Cami, 3 ay aradan sonra yeniden ibadete açıldı.Temizlik çalışması yapılan camilerde yüz gün aradan sonra ezan okunurken, çocuklar da Kur’an- ı Kerim eğitimi alıyor.


Diyarbakır’ın Sur ilçesinde tamamlanan operasyonun ardından sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bölgelerdeki altı camide yeniden ibadet yapılabiliyor. Sur’da kamu düzeninin sağlanması, PKK’lı teröristlerin kurdukları barikatların kaldırılması, kazdıkları çukurların kapatılması ve bombalı düzeneklerin imhası amacıyla düzenlenen operasyon sayesinde güvenlik sağlandı. Böylece Gazi Caddesi ve Cevatpaşa Mahallesi’nin tamamı ile Dabanoğlu Mahallesi’ndeki Marangoz, Miras, Süleyman Nazif ve Varol sokaklarda sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bölgelerdeki tarihi Hz. Süleyman, Hz. Ömer, Salos, Hacı Büzrük, Kozlu ve Kaşık Budak camilerinin üç ayı aşkın sürenin ardından sonra açılması,...