30 / 04 / 2024

Mardin’de cami kubbesi çöktü: 6 yaralı!

Mardin’de cami kubbesi çöktü: 6 yaralı!

Mardin’de yapımı süren bir caminin kubbesi çöktü. 6 işçinin yaralandığı olayda yaralılardan birinin halen göçük altında olduğu öğrenildi.



Mardin’de yapımı süren bir caminin kubbesi çöktü. Olayda, 6 işçi yaralanırken, yaralılardan birinin halen göçük altında olduğu öğrenildi. Olay, saat 11.00 sıralarında merkez Artuklu ilçesi Karayolları Meydanı'nda yapımı devam eden Şakir Nuhoğlu Camisi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, betonu dökülen caminin kubbesi inşaatta çalışan işçilerin üzerine döştü.


Mardin’de cami kubbesi çöktü: 6 yaralı!


Yaşanan göçük sonrası olay yeri yakında bulunan vatandaşlar camiye koşarak, göçük altında kalan işçileri çıkardı. Çıkarılan 5 işçi bölgeye çağrılan ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Halen göçük altında bulunan bir işçinin çıkarılması için de çalışmalar sürüyor.


Mardin’de cami kubbesi çöktü: 6 yaralı!


Bu arada olay yerine gelen Mardin Valisi Mustafa Yaman, yetkililerden bilgi aldı.


Mardin’de cami kubbesi çöktü: 6 yaralı!


Çevredeki vatandaşlar, önce büyük bir gürültü duyduklarını belirterek, ardından dumanın yükseldiğini gördüklerini ve koşarak camiye geldiklerini ifade etti.


Sözcü



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


MARDİN Karayolları Meydanı’nda yapımı süren bir caminin kubbe inşaatının çökmesi sonucu 2’si ağır 6 işçi yaralandı.

 

Merkeze bağlı Kabala Beldesi eski belediye başkanı hayırsever işadamı Şakir Nuhoğlu’nun Yenişehir Mahallesi’ndeki Karayolları Meydanı’nda yaptırdığı 4 katlı cami inşaatında bugün saat 11.00’da çökme meydana geldi. Caminin dördüncü katında, kubbeye beton dökme çalışmaları sırasında meydana gelen kazada, beton dökümü yapan 11 işçiden 5’i beton ve kalıpların arasında kalırken, 6 işçi yara almadan kurtuldu.

 

Olayın duyulmasının ardından cami inşaat alanına çok sayıda sağlık ekibi ile kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralanan işçiler, vatandaş ve AFAD ekiplerin çalışmasıyla betonların arasından çıkarılıp ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

Tedavi altına alan yaralı işçilerden ikisinin durumunun ağır olduğu bilrdirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Vatan


Geri Dön