24 / 05 / 2024

Surdaki tescilli yapılar yıkıldı mı

Surdaki tescilli yapılar yıkıldı mı

TMMOB Şehir Plancıları Odası Diyarbakır Şubesi, Sur’da tank ve top atışıyla yıkılmayan evlerin neredeyse tamamının silahlarla tarandığı ve tüm eşyaların kullanılamaz hale geldiğini açıkladı.

Antalya İbradı’da tarihi yapılar onarılıyor!

Antalya İbradı'de Antalya İbradı'de kültür varlığı olan tescilli tarihi yapıların restorasyonuna başlandı. 

İzmit'deki tarihi yapılar restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi özgünlüğünü kaybetmeye başlayan tarihi tescilli yapıları restore ederek şehir tarihine kazandırıyor.

Bursa Deliballılar köyündeki tüm evler tescilli yapı ilan edildi!

Bursa'da bulunan bir köyde yapılan yanlış bir tespit sonucu köydeki evlerin tamamı tescilli yapı ilan edildi. Köylüler evlerine bir çivi bile çakamıyor. 

Ege Yapı Tescilli Yapılar İçin Kılavuz hazırladı!

Gayrimenkul sektörünün öncü ve yenilikçi firmalarından Ege Yapı, ülkemizin kültür varlıklarına ve tarihi eserlerine sahip çıkılması ve korunması amacıyla “Tescilli Yapılar İçin Kılavuz” hazırladı.

Melikgazi Germir'deki tarihi yapılar restore edilecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçemiz Germir Mahallesi'nde, kentsel sit alanında yer alan 3 adet eski sokak ve bu sokaklara cephesi bulunan yapıların, 5 adet tek yapı ölçeğinde tescilli yapının rölöve ve restorasyon çalışmasının yapılacağı

Eminönü'ndeki eski yapıların turizm alanına dönüşmesi onaylandı mı?

EMİNÖNÜ’nde bulunan en güzel sivil mimari örneği evler ve tescilli hanları turizm alanına dönüştürülecek. Tarihi hanları ve eski yapıları “ev pansiyonlarına” dönüştüren karar kabul edildi.

Konya İstasyon bölgesindeki tescilli yapılar restore ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İstasyon bölgesindeki tescilli yapıların, restorasyon çalışmasıyla yeniden gün yüzüne çıkarıldığını belirterek, bölgede bir kültür ve tarih adası oluşturulduğunu ifade etti.

Konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir?

Konut dışı kentsel çalışma alanlarına ilişkin esaslar, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer alıyor. Yönetmelik hükümlerine göre konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir? İşte yanıtı...

Riskli yapılar kanunu!

Kentsel dönüşüm kapsamında içinde barındığı konutun riskli olduğunu düşünen vatandaşlar, Bakanlık tarafından lisans verilmiş kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunarak, yapılarının riskli olup olmadığını öğrenebiliyor. İşte Riskli yapılar kanunu...

2013 yılında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 10 arttı!

2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11.9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15.6, daire sayısı yüzde 8.4 arttı.

Adnan Evsen: Yüksek yapılar zemine uygun yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

Dev Yapılar ekibi, devasa inşaatları başından sonuna kadar izliyor!

Danny Forster'ın sunduğu Dev Yapılar ekibi, dünyanın neresinde devasa bir inşaat varsa başından sonuna kadar izliyor. Tonlarca ağırlığında parçaların birleşmesiyle oluşan 13 kilometrelik asma köprü, San Francisco'nun ünlü siluetine eklenecek.

Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar nasıl olmalı?

Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar; Kümes, ahır, ağıl, arıhane, kömürlük, odunluk, samanlık, ticari amaçlı olmayan kiler ve yem deposu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar nasıl olmalı?

Surdaki tescilli yapılar yıkıldı mı Haberi

Surdaki tescilli yapılar yıkıldı mı

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki 6 mahallede 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı, Dabanoğlu, Savaş ve Fatihpaşa mahallelerindeki 14 sokakta geçtiğimiz hafta kaldırıldı. Yasağın kalktığı bölgede incelemelerde bulunan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası Diyarbakır Şube Başkanlığı, 23 Mayıs’ta yaptığı teknik gözlemler sonucunda bir rapor hazırlayarak kamuoyuyla paylaştı. Sonuç kısmında, “Kaldırılan yasağın ardından gözle görülür hale gelen ve telafisi mümkün olmayan sosyal ve mekânsal yıkımların gerçekleştiğine şahitlik etmekten utanç duymaktayız.” denilen raporda, özetle şu tespitlere yer verildi:


Tank ve top atışıyla yıkılmayan evlerin neredeyse tamamı silahlarla tarandı ve evlerin tüm eşyaları kullanılamaz hale geldi.


Yıkımın olduğu bölgelerde devasa büyüklükte boş alanlar oluşturuldu.


Çok sayıda tescilli sivil mimarlık örneği yapılar tamamen yıkıldı.


Anıtsal yapılar tank ve top atışlarından zarar gördü.


Suriçi’nin özgün...