03 / 05 / 2024

Suriye gayrimenkul yasası

Suriye gayrimenkul yasası

Suriye'de geçen ay çıkartılan gayrimenkul yasasına Lübnan'dan tepki geldi. Lübnan Başbakanı Hariri, "Bu yasa, binlerce Suriyeli aileye 'Lübnan'da kalın' diyor" açıklamasını yaptı.

Suriye vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul alabilecek mi?

Alemdağ Merkez Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Yatırım Uzmanı İsa Demir, ülkemizde taşınmaz edinebilecekler arasında Suriye vatandaşlarının yer almadığını belirterek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Putin Suriye'de daha fazla arazi ve gayrimenkul istiyor!

Rusya, Suriye'de bulunan askeri üsleri için daha fazla arazi ve gayrimenkul almak istiyor. Putin, Savunma Bakanlığı'na Suriye hükümetiyle görüşmelerde bulunması için talimat verdi.

Suriye'deki imar yasası mültecilerin dönüşünü engelleyebilir!

Suriye'nin yeniden inşası kapsamında, savaşta zarar gören mülkler imara açılacak. Genel Sekreter Antonio Guterres ve Güvenlik Konseyi'ne gelen mektupta Suriye'deki imar yasasının mültecilerin dönüşünü erteleyebileceği ifade edildi.

Esad'ın evlere el koymasına Lübnan'dan tepki!

Suriye'de geçen ay çıkartılan gayrimenkul yasasına Lübnan'dan tepki geldi. Lübnan Başbakanı Hariri, "Bu yasa, binlerce Suriyeli aileye 'Lübnan'da kalın' diyor" açıklamasını yaptı.

Lübnan Başbakanı'ndan 10 sayılı gayrimenkul yasasına tepki!

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, Suriyeli sığınmacıların ülkelerinde bıraktıkları gayrimenkullere el konulmasını öngören 10 sayılı gayrimenkul yasasına tepki gösterdi.

Yeni gayrimenkul yasasıyla yatırımcı güvence altına alınacak!

Türkiye’den konut alan bazı yabancılar fahiş fiyat ve yanlış lokasyon kurbanı oluyor. Yeni gayrimenkul yasasıyla yatırımcı güvence altına alınacak. Realty Co. Dünya Başkanı Fatih Elibol, bu sayede yabancıya satışların yüzde 30 artacağını belirtti.

Emlak Komisyonculuğu Yasası için lobi yapılacak!

‘Emlak Komisyonculuğu Yasası ve Yeni Dönem’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı, GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından düzenlendi. Yuvarlak Masa toplantısında Emlak Komisyonculuğu yasa tasarısı ele alındı.

Müteahhitlik Hizmet Yasası şart!

ANTMÜTDER Başkanı Deniz Karataş, inşaat ve gayrimenkul sektörünün kentsel dönüşüm ve yeni projelerle büyüyeceğini söyledi. Karataş, 'Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın çıkartılması şart' açıklamasında bulundu.

Gayrimenkul en güvenli yatırım aracı!

2016 yılında TÜİK verilerine göre gayrimenkul satışları yüzde 4 artış gösterdi. Açıklanan verilere göre Türkiye, kentsel dönüşüm çalışmaları ve mütekabiliyet yasası ile yerli ve yabancı yatırımcıların odağı olmaya devam ediyor.

Gökhan Taş: Emlak Yasası çıkarılmalı!

Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş, Gaziantep'te 7- 9 milyar dolar olan Türkiye'deki 230 milyar dolar gayrimenkul piyasasının, fuhuş ve terör yuvalarından arındırılması için Emlak Yasası'nın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm yasasında 8 madde değişti!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz bugünkü yazısında kentsel dönüşüm yasasında değişen maddeleri kaleme aldı. İşte, Ali Güvenç Kiraz'ın yazısı...

İsmail Emeç: Gayrimenkul satışları durma noktasına geldi!

TURYAP Hatay Temsilcisi İsmail Emeç, Suriye olaylarının başlamasıyla beraber komşu ülkelerde kapıların kapanması, Reyhanlı olayları, Gezi olayları, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki devam eden karmaşıklıklardan dolayı gayrimenkul alım- satım durma noktasına geldiğini söyledi.

Türkiye’de gayrimenkul alana oturma izni verilecek!

Türkiye’de gayrimenkul alacak yabancılara kolaylık sağlayacak düzenlemeler geliyor. Yeni düzenlemeyle Mütekabiliyet Yasası’nın kapsamı genişletiliyor. Böylece tapuyu alan yabancıya anında oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

Suriye gayrimenkul yasası Haberi

Suriye gayrimenkul yasası

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, Beşşar Esed rejimi tarafından çıkarılan ve Suriyelilerin ülkelerinde bıraktıkları gayrimenkullere el konulmasını öngören "10 sayılı gayrimenkul yasasına" tepki geldi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Başbakan Hariri, başkent Beyrut'ta katıldığı bir iftar programında şu açıklamaları yaptı; 10 sayılı gayrimenkul yasasına işaret ederek, "Bu yasanın tek vazifesi, yurt dışına çıkan sığınmacıların geri dönüşünü engellemek. Bu yasa, binlerce Suriyeli aileye 'Lübnan'da kalın' diyor, bu nedenle bizi ilgilendiyor" dedi. 

Suriye'deki Beşşar Esad rejimi tarafından çıkarılan ve Suriyelilerin ülkelerinde bıraktıkları gayrimenkullere el konulmasını sağlayan  "10 sayılı gayrimenkul yasası", yaklaşık 1,5 milyon Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Lübnan'da tartışmalara sebep oldu.