13 / 05 / 2024

Suriye sığınakları

Suriye sığınakları

Suriye'de muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelerde yaşayan ve ateşkesten umudunu kesen halk, Beşşar Esed rejimi ve müttefiklerinin bombardımanından korunmak için sığınak yapımına yöneliyor.

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

Hatay'da 3.6 şiddetinde deprem! AFAD, deprem hakkında açıklama yaptı: çevre illerden de hissedildi!

Türkiye-Suriye sınırında deprem oldu. AFAD depremin merkez üssünü Hatay Kırıkhan olduğunu duyurdu.

ILO, Türkiye ve Suriye’li çalışanlar için acil destek çağrısı yaptı!

Kahramanmaraş depreminin işgücü piyasasındaki etkileri hakkında rapor yayınlayan ILO, afetten etkilenen Türkiye ve Suriye’deki yüzbinlerce çalışan için “acil destek” çağrısı yaptı.

Mega zenginlerden Kıyamet Günü hazırlığı! 151 milyon TL’lik dev sığınaklar satın alıyorlar! 

Bu sene yayınlanması beklenen "En Zenginlerin Hayatta Kalması" adlı yeni bir kitapta, zenginlerin felaketlerden saklanmak için uzak ve lüks kıyamet sığınaklar inşa ettiği iddia ediliyor. İşte o sığınaklarla ilgili detaylar...

İktidardan sınır ötesi harekat hazırlığı Ekonomi ibreleri ne gösteriyor?

Türkiye adeta ekonomik bir buhran yaşarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonra sınır ötesi harekat sinyali vermesi piyasalarda tedirginliğe yol açtı. Suriye hattında uzun süreli bir müdahalenin Türkiye’nin risk değerlerini tamamen tepetaklak etmesi kaçınılmaz olur…

Türkiye, Suriye’nin kuzeyine briket evler inşa ediyor! Güvenli bölgelerde yeni kentler gün yüzüne çıkacak!

Uluslararası yardım kuruluşları ve Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) desteğiyle Suriye topraklarında başlatılmış olan briket ev çalışmaları hız kesmeden sürüyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Bakan Süleyman Soylu resmen açıkladı: 1 milyon Suriyeliye ev yapılacak!

Suriye'nin İdlib kentinde inşa edilen briket evlerin teslim töreninde önemli açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 1 milyon Suriyeli'ye ev inşa edileceğini söyledi.

Binalardaki sığınak kiraya verilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki sığınakların kiraya verilip verilemeyeceğini kaleme aldı. 

Yapı kayıt belgesinde kaçak yapı ayrıntısı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 92 evli siteden daire aldığını belirten okuyucu sitede sığınakların mesken yapıldığını, imar affına başvurulduğunu ve kat mülkiyeti kurma yolunun açıldığını belirtti. Okuyucu bunların mümkün olup olmadığını sordu.

Süleyman Soylu: İdlib'de 1 yılda 35 bin evin nihayete erdirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye İdlib'de AFAD koordinesinde inşa edilen briket evlerde inceleme yaptı, burada 1 yılda 35 bin evin nihayete erdirildiğine dikkat çekti. 

Kuyumcular uyardı! Suriye altını ve sahte altın alarmı!

Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, kontrollü normalleşme süreci ile birlikte başlaması beklenen düğünler öncesinde vatandaşları 'Suriye altını' ve sahte altın konularında uyardı.

Gökhan Sağnaklar'ın acı günü! Babası Mehmet Reşit Sağnaklar vefat etti!

ENKA İnşaat İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Sağnaklar'ın babası Mehmet Reşit Sağnaklar hayatını kaybetti. 

Süleyman Soylu, İdlib'de inşa edilen briket evleri inceledi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye'nin İdlib bölgesinde AFAD koordinasyonunda inşaatı süren briket evlerde incelemeler gerçekleştirdi. 

Suriye sığınakları Haberi

Suriye sığınakları

Rejim ve Rus güçlerinin en yoğun hava saldırılarına maruz kalan bölgelerden biri olan Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinde, son zamanlarda sığınak yapımının hız kazandığı ifade ediliyor.


AA muhabirine konuşan Ebu Ömeru'd Dumani isimli Suriyeli, 6 kişilik ailesi için evinin yakınında bulduğu boş alanda, yerin 4 metre altında bir sığınak yaptığını söyledi.


Dumani, "Yaklaşık 5 metrekare genişliğe, 2 metre yüksekliğe ve bir de havalandırma boşluğuna sahip sığınakta, su ve battaniye gibi temel ihtiyaç maddelerini de bulunduruyoruz." dedi.


Sığınak kazma işlemini elindeki basit imkanlarla ancak iki haftada bitirebildiğini kaydeden Dumani, sığınak yapımında inşaat işçiliği tecrübesinden de istifade ettiğini dile getirdi.


Dumani ayrıca gecekondu mahallesindeki kerpiç evinde neredeyse her gün bombalarla sallandıklarını ve hemen sığınağa kaçtıklarını belirterek, "Şu anda sığınağı tüm mahallenin sığabileceği şekilde genişletmeye...