19 / 05 / 2024

suriye tarihi esenler ve müzeler

suriye tarihi esenler ve müzeler

Suriye'deki antik Palmira kentini sistematik olarak yok eden DAEŞ militanları, iki bin yıllık zafer takını da havaya uçurdu. Suriye Müzeler Müdürü "Bütün şehri yok etmelerinden korkuyoruz " dedi

Suriye Afrin'deki iki tarihi yapı restore ediliyor!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi cami ile türbeyi restore edecek.

Esenler’in tarihi imar sorunu kökünden çözüldü!

Esenler’de imara kapalı alanlarda kalan ve 16 bin 500 aileyi ilgilendiren tarihi imar sorunu çözüldü. Esenler Belediye Başkanı Göksu, “Konutlarımızı 14 ayda tamamlayarak teslim etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu...

TOKİ Esenler projesinin temeli yarın atılıyor!

Esenler’in yıllardır devam eden imar sorununun çözüme kavuşacağı, riskli yapıların kurtarılacağı tarihi günde, Esenler Belediyesi'ne devredilen alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından inşa edilecek olan konutların temeli atılacak.

Esenler'in tarihi imar sorunu çözüldü!

Esenler'de imara kapalı alanlarda kalan ve 16 bin 500 aileyi ilgilendiren tarihi imar sorunu kökünden çözülüyor. Binalar, Atışalanı'ndaki rezerv alanına taşınıyor. TOKİ tarafından yapılacak ilk konutların ihalesi 25 Şubat'ta yapılıyor. ..

Esenler Belediye Meclisi 1 Ekim'de toplanıyor!

Esenler Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantılarına 1 Ekim 2018 tarihi itibariyle başlıyor.

Esenler'in imar sorununa kalıcı çözüm!

Esenler'in tarihi ve talihini değiştirecek askeri alandaki "İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı" projesine ait çalışmaların yürütüleceği "2023 Yeni Esenler Proje Merkezi"nin yapımı tamamlandı.

Emlak Konut Havaalanı Konutları teslim tarihi!

İnşaatını Emlak Konut GYO'nun yaptığı Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları'nın kura çekimi gerçekleşti. Emlak Konut Havaalanı Konutları teslim tarihi ise 31 Mayıs 2016 olarak belirlendi.

Esenler Karabayır'da Tuna Eğitim Vadisi Projesi yükselecek!

Esenler’in Karabayır Mahallesi yıllardır olumsuzluklarla anılıyordu. Artık o günler geride kaldı. Atılan dev adımlarla tarihi Karabayır Mahallesi artık çok daha ”Aydınlık” oluyor.

Esenler'in tarihi projesine YTÜ'den destek!

Esenler Belediyesi'nin hayata geçirdiği dünyanın en büyük kentsel dönüşüm ve dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en büyük şehir parkı projesine, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri de katkı verecek.

Emlak Esenler Havaalanı Konutları kura çekiliş tarihi!

Daire teslimlerini 31 Mayıs'ta gerçekleşmesi planlanan projede toplam 2 bin 358 adet konut ve 42 işyeri satışta. Emlak Esenler Havaalanı Konutları kura çekiliş tarihi 30 Mart 2016 Perşembe günü olarak belirlendi.

Esenler Havaalanı Konutları'nda örnek daireler ne zaman gösterilecek?

Esenler Havaalanı Kentsel Dönüşüm Konutları'nda inşa edilen 2 bin 358 konut ve 42 işyerinin kura çekim tarihi belli oldu. Esenler Havaalanı kura çekilişi 31 Mart 2016'da yapılacak...

Emlak Konut Esenler Havaalanı Konutları kura 2016!

Esenler Havaalanı Konutları teslim tarihi 2016 yılı olarak belirlendi. Projede 2 bin 358 daire ve 42 işyeri yer alıyor. İşte Emlak Konut Esenler Havaalanı Konutları kura 2016 detayları...

Havaalanı Esenler Emlak Konutları kura tarihi!

Havaalanı Esenler Emlak Konutları kura tarihi belli oldu. 57 bin metrekare arsa üzerinde yükselen projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlanan daire seçenekleri yer alıyor.

suriye tarihi esenler ve müzeler Haberi

suriye tarihi esenler ve müzeler

Suriye Tarihi Eserler ve Müzeler Dairesi, DAEŞ militanlarının antik Palmira kentinde Roma döneminden kalma tarihi kemeri havaya uçurduğunu bildirdi. "Zafer takı" olarak bilinen kemerin iki bin yıllık olduğu düşünülüyor. DAEŞ militanları antik kentte iki tarihi eseri de havaya uçurmuştu. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de haberi doğruladı. Suriye Tarihi Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Mamun Abdülkerim, "Bu, antik kentin sistematik bir şekilde yok edilmesidir. Amfitiyatro ve sıra sütunları da yıkmak istiyorlar. Bütün şehri yok etmelerinden korkuyoruz " açıklamasını yaptı. Yıkımın savaş suçu olduğunu belirten UNESCO'nun Genel Müdürü Irina Bokova, "DAEŞ"in Suriye halkını bilgisinden, kimliğinden ve tarihinden mahrum bırakma çabalarına karşı uluslararası topluma birlik olma" çağrısında bulundu. Ağustos ayının başında Baalşamin Tapınağı'nı yıkan örgüt geçen ay ise üç kule...