29 / 04 / 2024

Suriyeli avukat Tarsus OSBde ilaç fabrikası kuruyor

Suriyeli avukat Tarsus OSBde ilaç fabrikası kuruyor

Suriyeli avukat Reem Kayalı, Tarsus OSB'de ilaç fabrikası kuruyor. Günlük kapasitesi 150 bin kapsül olarak planlanan Casamed isimli şirket, bu yıl üretime başlayacak.

Suriyeli avukat Tarsus OSB'de ilaç fabrikası kuruyor!

Suriyeli avukat Reem Kayalı, Tarsus OSB'de ilaç fabrikası kuruyor. Günlük kapasitesi 150 bin kapsül olarak planlanan Casamed isimli şirket, bu yıl üretime başlayacak.

Türkiye’de 261 bin 326 Suriyeli çadır kentlerde yaşıyor!

Türkiye’de 10 ilde kurulan 25 çadır ve konteyner kentte 261 bin 326 Suriyeli barınıyor. Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'e sığınan Suriyelile gereken ev ortamı çadır ve konteyner kentlerde sağlanıyor.

Tarsus'ta Yaşam Boyu Spor Merkezi inşaatı tamamlandı!

Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus'ta Engelsiz Park ile Ergenekon Parkı ve Yaşam Boyu Spor Merkezi inşaatlarının tamamlandığını belirtti

Tarsus Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı yapıldı!

Belediye Başkanı Şevket Can’ın başkanlığındaki toplantı 31 meclis üyesinin katılımıyla Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can Alınan kararların Tarsus’a ve Tarsuslulara hayırlı olmasını diledi

Tarsus Ergenekon Parkı ve Yaşam Boyu Spor Merkezi tamamlandı!

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus halkına verdikleri sözleri tek tek yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tarsus Kent Oteli açıldı!

Tarsus Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Kent Oteli ile Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’a yapılan hizmetlerin açılış toplu olarak yapıldı, açılışa MHP genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk de katıldı

Tarsus Kent Oteli yarın açılıyor!

Tarsus Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılarak, Kent Oteline dönüştürülen eski belediye binasının açılışı yarın saat 16.00’da Antik Roma yolu önünde yapılacak. Kent Oteli Şehit Mustafa Mahallesi’nde yer alıyor...

Mersin Tarsus Belediyesi'nin bütçesi 132 milyon 716 bin TL!

TARSUS Belediye Meclisi ekini ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Meclis'te Tarsus Belediyesi bütçesi görüşülüp, oy birliği ile karara bağlandı. Belediyenin bütçesi 132 milyon 716 bin lira olarak belirlendi.

Tarsus Belediyesi'nin 2016 yılı bütçesi 132 milyon TL!

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi Meclisi Ekim ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Mecliste Tarsus Belediyesi bütçesi görüşülüp, oy birliği ile karara bağlandı.

Tarsus Belediyesi'nin bütçesi ne kadar?

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi Meclisi Ekim ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Mecliste Tarsus Belediyesi bütçesi görüşülüp, oy birliği ile karara bağlandı.

Suriyeli ailelerin çocukları prefabrik okullarda eğitimlerini sürdürüyor!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin çocukları, Suruç'taki çadır kentte oluşturulan prefabrik okullarda eğitimlerini sürdürüyor.

Suriyeli gençler ülkelerinin inşası için Mimarlık eğitimi alıyor!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleri ile Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen Suriyeli gençler bir gün ülkelerinin inşasında görev almak üzere mimarlık eğitimi görüyor.

Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi kentsel tasarımda son durum ne?

Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenleme ve Sağlıklaştırma Projesi'nin 1'inci etap çalışmaları başladı.

Suriyeli avukat Tarsus OSBde ilaç fabrikası kuruyor Haberi

Suriyeli avukat Tarsus OSBde ilaç fabrikası kuruyor

Suriye'deki iç savaştan kaçan mülteciler, yürekleri dağlayan yaşam öykülerinin yanı sıra başarı hikâyelerine de imza atıyorlar. Ülkenin önde gelen ailelerine üye ya da ticari geçmişe sahip kişiler bu yeteneklerini Türkiye'de de sürdürmek üzere harekete geçti. Savaş öncesinde Suriye'de avukatlık yapan 40 yaşındaki Reem Kayalı da Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde ilaç fabrikası kurarak böyle bir başarıya imza atmak üzere yola çıkanlardan. Babası eksi Suriye Ceza Mahkemesi başkanlarından olan Kayalı, anneanne tarafından Isparta ile bağlantıları olduğunu ve bu nedenle özel bir yakınlık duyduğu için yatırımda Türkiye'yi seçtiklerini belirtti. 


RUHSAT BAĞLANTISI AĞABEY 

"Türk hükümetinin olumlu bakış açısı bizlere cesaret veriyor" diyen Kayalı, Mersin-Tarsus OSB Başkanı Sabri Tekli'nin kendilerine yatırım için inandığını ve yer tahsis ettiğini vurguladı. Kayalı, "Şirketimizin adı Casamed. Bize her türlü kolaylığı...