19 / 05 / 2024

suriyeli çocuklar prefabrik okullarda okuyor

suriyeli çocuklar prefabrik okullarda okuyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin çocukları, Suruç'taki çadır kentte oluşturulan prefabrik okullarda eğitimlerini sürdürüyor.

Özgür Özel tepki verdi, Tunç Soyer'den açıklama geldi: Bornova Anadolu Lisesi'ndeki inşaat mühürlenecek!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'deki Bornova Anadolu Lisesi’nin korusunun yıkılarak Suriyeli çocuklar için anaokulu yapılacağı yönündeki haberlere tepki verdi. Söz konusu Konu ile ilgili bir açıklama da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi.

Sadakataşı Derneği, Suriyeli çocukları sıcak yuvaya kavuşturuyor!

Sadakataşı Derneği, Suriye'deki savaşta anne ve babasını kaybeden 12 yaşındaki Zeynep ve ailesi için briket ev inşa etti.  

İHH'den Suriyeli yetimler için özel köy!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli çocukların kalabileceği "Çocuk Yaşam Merkezi" inşa etti.

Mehmet Topal'dan Suriyeli çocuklar için spor kompleksi!

Fenerbahçe takımında top koşturan milli futbolcu Mehmet Topal, Hatay’da kurduğu kampta yaşayan mülteci çocuklar için Mehmet Topal Spor Kompleksi'ni hizmete açtı.

Hatay'da Suriyeli çocuklar için yapılan yaşam merkezi Eylül'de açılacak!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İnsani Yardım Vakfı ve Katar Raf kuruluşlarının iş birliğiyle Suriyeli kimsesiz çocuklar için yaptırılan yaşam merkezi eylül ayında hizmete girecek.

Prefabrik Yapı, mülteciler için yaşam alanları yapıyor!

Almanya'da yeni bir hayata başlayan Suriyeli mültecilerin yaşam konteynırları Türkiye'den gidiyor. Prefabrik Yapı A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Tolunay, Suriyeli mülteciler için Almanya'dan ciddi oranda yaşam konteyneri siparişi aldıklarını açıkladı

Hatay'da Suriyeliler için 2 katlı okul inşa edilecek!

Hatay Valisi Ercan Topaca, Almanya'nın Aalen Belediye Başkanı ve SDP Meclis Grup Başkanı Cleaus Schmiedel ile Suriyeli çocuklar için 24 derslikli ve 2 katlı prefabrik okulun protokolünü imzaladı.

Suriyeli mülteciler için prefabrik ve konteyner evler inşa edilecek!

Avrupa'daki Suriyeli mültecilerin prefabrik ve konteyner evleri Türkiye'den gidecek. Suriye'de 2011 yılı Mart ayında başlayan ve bugün uluslararası krize dönüşen iç savaş, önlenemeyen mülteci akını nedeniyle Avrupa ülkelerini de kara kara düşündürüyor.

Şanlıurfa Akçakale'deki öğrencilere prefabrik derslik yapılıyor!

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde eğitim gören Suriyeli öğrenciler için, UNİCEF ve AFAD işbirliği ile modern prefabrik 12 derslik 24 sınıf kuruluyor.

Çadır Kent'te Unıcef Afad işbirliği ile prefabrik derslikler kuruluyor!

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde eğitim gören Suriyeli öğrenciler için, UNİCEF ve AFAD işbirliği ile modern prefabrik 12 derslik 24 sınıf kuruluyor.

Kahramanmaraş çadır kentte suriyeli çocuklara anaokulu yapıldı!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocukların eğitimi için Kahramanmaraş'taki çadır kentte anaokulu oluşturuldu.

Suriyeli ailelerin çocukları prefabrik okullarda eğitimlerini sürdürüyor!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin çocukları, Suruç'taki çadır kentte oluşturulan prefabrik okullarda eğitimlerini sürdürüyor.

Adana'da Suriyeli çocuklar için okul inşa ediliyor!

Adana'da Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Milletler Çocuklara Yardım Fonu tarafından Suriyeli çocuklar için yaptırılan okulun yakın zamanda eğitime başlayacağı bildirildi.

suriyeli çocuklar prefabrik okullarda okuyor Haberi

suriyeli çocuklar prefabrik okullarda okuyor

Kobani'de (Ayn el Arap) DAEŞ ile bazı Kürt gruplar arasında çıkan çatışmalardan kaçan 24 bin Suriyeli, yaklaşık 10 aydır Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) oluşturulan çadır kentte kalıyor.


"Türkiye'nin en büyük çadır kenti" özelliği taşıyan kampta ihtiyaçları karşılanan sığınmacıların çocukları, eğitimlerinden de mahrum kalmıyor. Yaklaşık 7 bin öğrenci, ülkelerindeki müfredata göre prefabrik okullarda eğitim görüyor.



"24 Türkçe öğretmenimiz görev yapıyor"


Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, AA muhabirine, çadır kentteki imkanların dünya standartlarının üstünde olduğunu söyledi.


"Yaklaşık 7 bin öğrencinin geleceğe umutla bakabilmesi için eğitim faaliyetlerini kapsamlı şekilde yürütüyoruz" diyen Çiftçi, şunları kaydetti:


"Bu neslin kaybolmaması için eğitim son derece önemli, aksi takdirde bu çocukların geleceği yok olacak. Şu anda eğitim ve öğretim çalışmalarımız planlı şekilde işliyor. Aynı zamanda çocukların kendilerini Türkiye'de daha...