03 / 05 / 2024

suriyeli çocuklara okul inşaatı

suriyeli çocuklara okul inşaatı

Dünya Bankası (DB), Avrupa Birliği (AB), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve KfW, 150 milyon euro finansmanla Türkiye'deki Suriyeli çocuklara yönelik okullar inşa edilmesi için proje başlattı.

e-Devlet'ten başvuran destekten yararlanacak! Okul öncesi, İlkokul, Ortaokul çocuklu ailelere müjde peş peşe zam geldi..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çocuklara sağladığı destek devam ediyor. Bu kapsamda yardımdan e-Devlet'ten başvuran destekten yararlanacak. Okul öncesi, İlkokul, Ortaokul çocuklu ailelere çok sevinecek...

Suriyeliler için 19 ilde 215 okul inşa edilecek!

Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan okul çağındaki 1 milyon 200 bin Suriyeli için seferberlik başlatıldı. AB tarafından finanse edilen proje kapsamında 19 ilde 215 okul inşa edilecek.

Türkiye'deki Suriyeli çocuklara okul inşa edilecek!

Dünya Bankası (DB), Avrupa Birliği (AB), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve KfW, 150 milyon euro finansmanla Türkiye'deki Suriyeli çocuklara yönelik okullar inşa edilmesi için proje başlattı.

Hatay'da Suriyeli öğrenciler için okul açıldı!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği (İDKA) tarafından yaptırılan Suriyeli öğrencilerin eğitim göreceği okul hizmete girdi.

Suriyeli mülteciler için 6 ilde 70’e yakın okul inşa edilecek!

Avrupa’nın vereceği 3 milyar Euro ile Suriyeli göçmenler için yapılacak projeler tamamlandı. Bunlar arasında 6 ilde 70’e yakın okul inşası ve konteyner kentler kurulması da var.

Gaziantep'te Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği hizmete açıldı!

Kıtalararası Doktorlar Derneği ve Sınır Tanımayan Doktorlar, Gaziantep’teki Suriyeli kadın ve çocuklara ücretsiz sağlık hizmeti vermek amacıyla Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği açtı.

Kahramanmaraş çadır kentte suriyeli çocuklara anaokulu yapıldı!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocukların eğitimi için Kahramanmaraş'taki çadır kentte anaokulu oluşturuldu.

Adana'da Suriyeli çocuklar için okul inşa ediliyor!

Adana'da Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Milletler Çocuklara Yardım Fonu tarafından Suriyeli çocuklar için yaptırılan okulun yakın zamanda eğitime başlayacağı bildirildi.

Suriyeli mülteciler için 60 özel okul açıldı!

Suriyeli mülteci sayısı 2 milyonu geçince Iraklı, Suriyeli yatırımcılar birbiri ardına Bağcılar, Başakşehir, Fatih ve Eyüp semtlerinde okul açmaya başladı. Bazı tahminlere göre sadece İstanbul’da 60 mülteci okulu açıldı.

Salma Hayek Türkiye'de okul yaptıracak!

Dünyaca ünlü Meksikalı oyuncu Salma Hayek’in, Türkiye ve Lübnan’da Suriyeli mülteciler için okul yaptıracağı ifade edildi. Hayek, iki yıl önce ‘Chime For Change’ isimli yardım organizasyonuna katılmıştı..

UNICEF Suriyeliler için Ceylanpınar'da okul inşa ettiriyor!

BİRLEŞMİŞ Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından Suriyeli öğrenciler için yaptırılan prefabrik okulun yaklaşık iki ay sonra tamamlanması planlanıyor...

UNICEF, Ceylanpınar'da okul yaptırıyor!

Ceylanpınar ilçesinde Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu ( UNİCEF ) tarafından yaptırılan ve 400 Suriyeli öğrencinin eğitim göreceği prefabrik okulun inşaatı sürüyor.

UNICEF Hatay'a prefabrik okul yaptırıyor!

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli öğrenciler için 12 derslikli 2 prefabrike okul yaptırıyor. Projeyle çocukların öğrenim hayatlarının devam etmesi hedefleniyor.

suriyeli çocuklara okul inşaatı Haberi

suriyeli çocuklara okul inşaatı

Dünya Bankası (DB), Avrupa Birliği (AB), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve KfW, 150 milyon euro finansmanla Türkiye'deki Suriyeli çocuklara yönelik okullar inşa edilmesi için proje başlattı. MEB, bu kapsamda yaklaşık 56 örgün ve yaygın eğitim tesisi inşa ederek 40 binden fazla doğrudan faydalanıcıya ulaşacak.


TÜRKİYE'YE ÖVGÜ

Proje temel olarak okul çağındaki geçici koruma sağlanan Suriyeli (GKSS) nüfusun çoğunluğunun yaşadığı ve Türkiye'nin şu anda en yüksek yoğunluktaki okul dışı GKSS nüfusuna ev sahipliği yapan Adana, Mersin, Hatay, Kilis, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerine odaklanacak. Türkiye'nin dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke olduğunu belirten Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Johannes Zutt, "Sığınmacıların 2.8 milyonu Suriyeli. Türkiye Hükümeti ve halkı sığınmacıların çoğuna kayıt yaptırmaları, ev bulmaları ve...