18 / 05 / 2024

suudi arabistanda Hz. Muhammedin evi mi yaptılar

suudi arabistanda Hz. Muhammedin evi mi yaptılar

Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde Hz.Muhammed'in yaşadığı evin birebir aynısını yaptılar. 1400 yıl önce Hazreti Peygamber'in yaşadığı ev, hadisler ışığında uzmanlar tarafından birebir yeniden yapıldı...

Eski Suudi Kralı Fahd’ın miras davasına itiraz!

2005’te ölen eski Suudi Kralı Fahd’ın mirasından İngiltere’de yaşayan gizli eşine pay veren mahkeme kararı, oğlu Prens Abdülaziz’in itirazı üzerine temyiz edildi.

Batman Hz. Hamza Camii hizmete açıldı!

Batman'ın Kozluk ilçesinde bulunan yaklaşık 50 yıllık cezaevi yıkılarak, yerine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de desteğiyle bin kişilik modern bir cami inşa edildi. Hz. Hamza Cami'sinin yapımı 580 bin liraya mal oldu.

Sinpaş GYO Suudi Arabistan'da şirket kuruyor!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yetkilileri, Suudi Arabistan'da gayrimenkul geliştiren çeşitli firmalardan teklif gelmesi üzerine Riyad'da bir şirket kurmaya karar verdi.

Suudi acente temsilcileri Dikmen'de dönüşümü inceledi!

Tanıtım gezisi organizasyonu kapsamında 14 Suudi Arabistanlı seyahat acentesi temsilcisi Başkent’i gezdi. 14 Suudi Arabistanlı seyahat acentesi temsilcisi Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Alanı’nı gezdi.

Ramazan Kadirov, Suudi Arabistan Çeçenistan'a yatırıma hazırlanıyor!

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, Suudi yetkilileriyle görüşten sonra Suudi Arabistan'ın Çeçenistan'a yatırım yapmaya hazırlandığını açıkladı. Kadirov, görüşmelerde "çeşitli yatırım projelerinin" kararlaştırıldığını belirtti.

Suudi yatırımcıların Samsun'a ilgisi büyük!

istanbul 10.yıl Gayrimenkul Fuarı ve Arap- Türk Zirvesine Samsun'dan katılan Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek "Suudi yatırımcıların Samsun'a ilgisi büyük. Kente 2 milyar dolarlık yatırım hayal değil"dedi

Suudi Baka Holding'den Türkiye'ye 1 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı!

11 Nisan’da Suudi Kral ile Türkiye’ye gelen Suudi işadamları, yatırım için geri dönmediler. Baka Holding’in Başkanı Mansour Al Othaimin,Türkiye'de yapacakları gayrimenkul yatırımının 1 milyar dolardan az olmayacağının altını çizdi.

Suudi havacılık heyeti Atatürk ve Esenboğa havalimanlarını inceledi!

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi GACA Başkanı Süleyman Al Hamdan ve beraberindeki heyet, TAV Havalimanları ev sahipliğinde Atatürk ve Esenboğa havalimanlarında incelemelerde bulundu.

Suudi Arabistan'ın tercihi Altın Emlak oldu!

Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarını güvenilir bir emlak zinciri kanalıyla gerçekleştirmek isteyen Suudi Arabistanlı yatırımcıların Türkiye’deki tek tercihi Altın Emlak oldu.

Suudi-Türk Gayrimenkul Yatırım Fonu kuruldu!

Türkiye'den gayrimenkul alımını kolaylaştırmak ve hızlandırmak adına kurulan ilk "Suudi-Türk Gayrimenkul Yatırım Fonu"nun imzaları atıldı. İlgili fon ile ilk etapta Türkiye'ye 500 milyon dolarlık yatırım planlanıyor.

Türkiye ile Suudi Arabistan ticaret merkezleri kuracak!

Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında ticaret merkezlerinin kurulması planlanıyor. Kurulacak ticaret merkezleri, serbest bölgelerden farklı bir yapıya sahip olacak.

Mısır'ın 2 adası Suudi Arabistan'ın oldu!

Mısır ve Suudi Arabistan arasında yeniden belirlenen Kızıldeniz sınırı ile ilgili anlaşmanın ardından Suudi Arabistan iki ada kazandı. Adalar meselesinin son 6 yıldır görüşüldüğü ve iki ülke heyetlerinin konu ile ilgili 11 görüşme yaptığı belirtildi.

Suudi Arabistan Kralı halkına ev sözü verdi!

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud, "Vatandaşlarımız için gerekli konut ve iyi bir yaşam kalitesini sağlamak temel önceliğimizdir" dedi.

suudi arabistanda Hz. Muhammedin evi mi yaptılar Haberi

suudi arabistanda Hz. Muhammedin evi mi yaptılar


1400 yıl önce Hazreti Peygamber'in yaşadığı ev, hadisler ışığında uzmanlar tarafından birebir yeniden yapıldı. Ev, ağaç dallarından yapılmış hasır çatının altında birkaç mutfak eşyasını içinde barındıran tek göz odadan oluşuyor. Ziyarete açılan evin büyük ilgi görmesi...