29 / 04 / 2024

Suudi yatırımcıların Samsun'a ilgisi büyük!

Suudi yatırımcıların Samsun'a ilgisi büyük!

istanbul 10.yıl Gayrimenkul Fuarı ve Arap- Türk Zirvesine Samsun'dan katılan Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek "Suudi yatırımcıların Samsun'a ilgisi büyük. Kente 2 milyar dolarlık yatırım hayal değil"dedi



İSTANBUL'DA gerçekleştirilen 10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi'nde başta Katar olmak üzere Kuveyt, Bahreyn, Ürdün, Irak, Fas, Mısır, Suudi Arabistan, Umman ve Dubai'den gelen yatırımcılar ve acentalar bir araya geldi. Fuar kapsamında düzenlenen Arap-Türk Gayrimenkul Zirvesi'nde Türkiye, Arap coğrafyası ve dünyadaki gayrimenkul sektörüne genel bakış, fırsatlar ve sektörün geleceği tartışıldı. 


Fuara Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek katılarak yabancı yatırımcılar ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Fuarın çok verimli geçtiğini belirten Gülçiçek" Bizde Sebo Gayrimenkul olarak Samsun'u temsilen yerimizi aldık. Ayrıca fuarda Türkiye'nin sayılı marka konut projelerini yapan firma sahipleriyle görüşmemiz oldu kendilerini Samsun da yatırım yapmaya davet ettik. 

Bunlardan birkaç Samsun'u yakın izlemeye alacaklarını söylediler, yakın bir tarihte Samsuna süprizlerimiz var. İkili görüşmelerimiz oldu ve yabancı yatırımcıların Samsun'a ilgisi oldukça fazla. Suudi işadamları sadece Yalova'da tek proje için 2 milyar dolar harcadı. Samsun için 2 milyar dolarlık yatırım hayal değil. "Herşey mümkün, "dedi. 

BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ 

Gülçiçek şöyle devam etti;" Son yıllarda özellikle Körfez Bölgesi'nden ülkemize yönelik yatırım taleplerinde büyük bir artış gözlenmesi ve paralelinde gayrimenkul alımlarında da bölgenin artan ilgisi iç talepte büyük hareketlenmeler getirecek. Bu yıl fuarda çok önemli imzalar atıldı, önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye'ye gelmesi tahmin edilen körfez sermayesinin 30 milyar dolardan az olmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Biz Samsun olarak bunun en az 2 milyar dolarına talibiz bunun için topyekün şehir bütün dinamikleriyle harekete geçmeli. Bu rakam bir Bursa, Sapanca, Trabzon, Yalova örnekleri görüldüğünde çok büyütülecek bir rakam değil, şimdi harekete geçme zamanı sadece Suudiarabistanlı tek bir firmanın tek kalemde 2 milyar dolar Yalova'ya yatırıma başladığını görüyoruz. Bunu görünce Samsun gibi bir il için 2 milyar dolar rakamının 5 yıl için büyük bir rakam olmadığı ortadadır 



Feride İçkilli/Hedef Halk Gazetesi


Geri Dön