02 / 05 / 2024

t açılacak

t açılacak

Sabah Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak, kamu kuruluşlarında mescit açılması hakkında yorumlarını yazdı. İşte o yazı!

Hangi YHT hattı ne zaman açılacak? Ulaştırma Bakanı açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çalışmaların hız kesmeden devam ettiği hızlı tren hatlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki hangi yüksek hızlı tren hattı ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Antalya Demirkapı Tüneli 2022'de açılacak!

Antalya'nın İbradı ilçesindeki Akdağ'da inşaatı devam eden Demirkapı Tüneli 2022'de hizmete açılacak. 5 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçişi sağlayacak 5 kilometrelik çift tüp şeklindeki Demirkapı Tüneli'nde, fiziki çalışmaların yüzde 80'i bitti. 

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi yarın açılacak!

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi yarın açılacak. "Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olma" niteliği taşıyan, 7 gün 24 saat hizmet verecek kütüphaneden yararlanmak isteyen yeni kimlik kartı sahibi TC vatandaşları, işlem yapmadan kütüphaneye giriş yapabilecek...

Türkiye'de 2020 sonunda kaç AVM açılacak?

Türkiye genelindeki AVM sayısı Ocak 2020 itibariyle 436'ya ulaştı. Peki 2020 sonunda kaç AVM açılacak? İşte yanıtı...

Türkiye'nin en büyük kuluçka merkezi 2020'de açılacak!

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) ortalığında kurulan Teknopark İstanbul 10. yılını kutluyor. Teknopark İstanbul kapsamında inşa edilen Türkiye'nin en büyük kuluçka merkezi 2020'de hizmete açılacak.

İstanbul'un 2 önemli karayolu tüneli 2019'da açılacak!

İBB’nin 23 milyar 800 milyon liralık 2019 Yılı Bütçesini Meclise sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “2019'da 2 önemli karayolu tüneli hizmete açılacak" dedi.

TÜGVA'nın genel merkez binası Pazar günü açılacak!

Türkiye’de gönüllü gençlerin kurduğu Türkiye Gençlik Vakfı'nın genel merkez binasının yapımı tamamlandı. Pazar günü açılacak binanın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi 26 Ekim'de açılacak!

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından inşa edilen Türkan Şoray Kültür Merkezi'nin yapımı tamamlandı. Türk sinemasının ‘Sultan’ı Türkan Şoray’ın adını taşıyan merkez 26 Ekim'de açılacak.

Türk Eximbank Erzurum ofisi 6 Eylül'de açılacak!

Türk Eximbank Erzurum İrtibat Bürosu 6 Eylül'de DAİB binasında düzenlenen törenle açılacak...

Yeni Zigana Tüneli 29 Ekim 2019'da açılacak!

Bittiğinde Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 2. en uzun tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli 2019'da hizmete açılacak.

Özsüt, Avrupa ve Ortadoğu'ya açılacak!

1938 yılında İzmir Kemeraltı’nda muhallebici olarak tanınan Özsüt, bugün dev bir tatlı fabrikasına dönüştü. Şimdilerde Özsüt, Avrupa ve Ortadoğu'ya açılacak.

Türkiye’nin ilk Designer Outlet'i Vialand'de açılacak!

Gürsoy Grup ve Mc Arthur Glen Group tarafından Türkiye’nin ilk Designer Outlet'i açılacak. 50 milyon Euro yatırımla gerçekleştirilecek proje, İstanbul’un Vialand kompleksi içerisinde konumlanacak. Proje 2019 ilkbaharında kapılarını açacak.

Artvin Cankurtaran Tüneli yıl sonunda açılacak!

Artvin'in Hopa ve Borçka ilçeleri arasına inşa edilen Cankurtaran Tüneli, Türkiye'nin en uzun ikinci çift tüplü tüneli olacak. Tüneli yıl sonunda açılacak.

t açılacak Haberi

t açılacak

Normalleşiyoruz


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetimi Hakkında kanun taslağına bir madde koydu. 


Yeni düzenlemeye göre, sinema, opera, tiyatro, müze, kütüphane gibi kültürel binalarda, hastanelerde, eğitim kuruluşlarında, yurtlarda, hava limanlarında vs... Kreş, ibadet yeri ve oyun alanı yapılacak. 


Konu medyaya, "Opera ve tiyatrolara mescit" diye yansıdı. Mescit dediğiniz, sadece namaz kılınacak bir odadan ibaret. Böyle bir ihtiyaç varsa, bunun da karşılanması doğal. Ama Türkiye'de, modernleşme ile dindarlık hep birbiriyle çatışan unsurlar olarak görüldüğü için, bir şaşkınlık doğdu ve tabii ki, tepkiler birbirini takip etti. 


Hayatlarımız kesişecekse, herkes birbirinin anlayışına saygı gösterecek. Özellikle 28 Şubat sürecinde okulun bir odasında namaz kılan öğrenciler, laiklik karşıtı eylemlere örnek diye gazete manşetlerinden teşhir edilirdi. Sanki ibadet laikliğe aykırı bir tavırmış gibi! 


Çok uzağa gitmeyelim, Sabah gazetesinde 2 sene...