12 / 05 / 2024

taban mozaiği ve kilise kalıntıları

taban mozaiği ve kilise kalıntıları

Bursa 'nın İznik İlçesi 'nde yürütülen kanalizasyon çalışmaları sırasında bulunan taban mozaiği ve gölde görüntülenen kilise kalıntılarının bulunduğu bölgeler ' arkeolojik alan ' ilan edildi.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Yalı Şubesi Maltepe'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Yenişehir Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Yenişehir Parkı Şubesi Pendik'te 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Dedeoğlu Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Dedeoğlu Parkı Şubesi Beykoz'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Turgut Özal Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Turgut Özal Şubesi Kartal'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından kuruldu.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Ambarlı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Ambarlı Şubesi Avcılar'da 5 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Çırpıcı Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Çırpıcı Parkı Şubesi Bakırköy'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Denizköşkler Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Denizköşkler Şubesi Avcılar'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Atasay Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Atasay Şubesi Arnavutköy'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş. Yeşilköy Çiroz Sahil şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş. Yeşilköy Çiroz Sahil  şubesi bugün Beykoz’da 5 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş. Orhantepe şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş. Orhantepe Şubesi bugün Beykoz’da 5 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş. Kordonboyu şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş. Kordonboyu Şubesi bugün Beykoz’da 5 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş. Atalar şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş. Atalar Meydan Şubesi bugün Kartal’da 5 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş. On Çeşme Meydan şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş. On Çeşme Meydan Şubesi bugün Beykoz’da 5 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

taban mozaiği ve kilise kalıntıları Haberi

taban mozaiği ve kilise kalıntıları


İznik İlçesi'nde geçen hafta gölün kıyıdan 20 metre açığında, 1.5 - 2 metre derinlikte bazilika formunda bir kilise kalıntısı bulunması büyük yankı uyandırırken, 2 gün önce de Belediye tarafından Beyler Mahallesi, Afyon Sokak'ta yürütülen kanalizasyon çalışması sırasında, 2 metre derinlikte taban mozaiği bulundu. Roma Sarayı kalıntısı olabileceği bildirilen mozaiğin kırmızı tuğla tabakadan 40 santimetre aşağıda bulunduğu bildirildi. Mozaiğin üzeri toprakla örtülerek koruma altına alındı. İznik Müze Müdürlüğü hem bazilika formundaki kilise ve taban mozaiğinin bulunduğu bölgeleri 'arkeolojik alan' ilan ederek, giriş-çıkışları yasakladı.


İznik Müzesi eski Müdürü Taylan Sevil, insan yüzü figürlü mozaiğin Roma dönemine ait olduğunun tahmin edildiğini belirterek, mozaiğin Roma sarayına ait olabileceğini...