26 / 07 / 2024

tabii zeminin kazılması

tabii zeminin kazılması

İmar Kanunu inşaat, tamirat ve bahçe tanzimi ile ilgili tedbirler ve mükellefiyet hükümlerine göre,bahçelerin tanzim ve ağaçlandırılması sırasında yola ve kaldırıma zarar verilmemesi gerekiyor...

İlber Ortaylı'dan 'Kanal İstanbul' yorumu!

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı'ya göre; Kanal İstanbul projesinin gerçekleşmesi için Osmanlı’nın sefer-i hûmayun köprülerinden mutlaka bazılarının suyun altında kalması ve kanal için kazılması gerekiyor.

Naci Görür'den Kanal İstanbul için facia uyarısı!

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Kanal İstanbul'la ilgili açıklamalar yaptı. Projenin İstanbul'da yaratacağı risklere değinen Görür, "Kanalın kazılması esnasında zemin özelliklerine göre fazla kayma, heyelan ve göçmeler olacaktır." dedi.

Arnavutköy'de inşaat kazısında göçük!

İstanbul-Arnavutköy'de bir inşaat kazısı sırasında göçük meydana geldi. Bir işçi toprak altında kaldı. İşçinin kurtarılması için çalışma başlatıldı...

Kazı izni yönetmeliği 2017!

Tabii zeminde yapılacak kazı işlemleri için öncelikle idareden izin alınması gerekiyor. Peki, kazı izni hangi hallerde nereden alınır? İşte kazı izni yönetmeliği 2017!

Cunda Köprüsü '350 fore kazık' üzerinde yükseliyor!

Kuzey Ege'nin önemli turizm merkezlerinden olan Ayvalık ile Cunda Adası'nı birbirine bağlayacak köprünün inşaatında, çakılacak fore kazık sayısı, zeminin çürük çıkması nedeniyle 73'ten 350'ye çıkarıldı.

Torbalı Muratbey Mahallesi'nde tünel kazılmaya başlandı!

Torbalı Muratbey Mahallesi'nde taşıtların da geçebileceği alt geçit için hızlıca çalışmalar sürerken, tünel kazım işlemleri de başladı. 2017 yılının ilk aylarında trafiğe açılması planlanan alt geçit, ilçe trafiğini rahatlatacak.

Bursa Gölyazı Mahallesi'nde arkeolojik kazı çalışmaları başladı!

Bursa Nilüfer Belediyesi, 2300 yıllık Gölyazı Mahallesi'nde arkeolojik kazı çalışmaları başlattı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey "Çevre düzenlemesi yapılarak Kız Ada'nın kültür turizmine kazandırılması hedefleniyor" dedi.

Denizli Tavas'ta kurulacak termik santral TBMM'de!

Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli'nin Tavas ilçesine kurulması planlanan termik santrale ilişkin soru önergesi hazırladı. Arslan sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

Bornova Kazım Dirik Mahallesi'ne otopark yapılması isteniyor!

Adını Kazım Dirik’ten alan mahalle, Bornova’nın en büyük mahallesi. İçinde Küçükpark ve Büyükpark’ı barındıran ve Bornova’nın kalbi olan bölgede daha çok öğrenciler yaşıyor. En önemli sorun ise otopark....

Denizli Çivril Devlet Hastanesi inşaatında göçük!

Denizli Çivril Devlet Hastanesi ek bina inşaatında, bu sabah foseptik çukurunun kazılması sırasında meydana gelen göçüğün altında kalan 2 işçi yaşamını yitirdi. 2 işçinin cesetlerinin göçük altından çıkartılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

İzmir Büyükşehir'den arkeolojik kazılara 3.2 milyon TL!

Kentteki tarihi bölgelerin gün yüzüne çıkarılması için önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce 2 bölgede verdiği arkeolojik kazı desteğini 2016 yılında 5 bölgeye çıkardı.

Nevşehir'deki kazı çalışmalarında kilise bulundu!

Nevşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda dünyanın en büyük yer altı şehrinin ortaya çıkarılması sonrasında kazı bölgesinde yapılan çalışmalardan tarih fışkırmaya devam ediyor.

Şırnak'ta hendeklerin kapatılması için ihale yapılacak!

İdil Belediyesi, teröristlerce kazılan hendeklerin kapatılması ve oluşturulan barikatların temizlenmesi işini ihaleye çıkardı.

tabii zeminin kazılması Haberi

tabii zeminin kazılması

İnşaat, tamirat ve bahçe tanzimi ile ilgili tedbirler ve mükellefiyetler: 

İnşaat ve tamiratın devamı ve bahçelerin tanzim ve ağaçlandırılması sırasında yolun ve yaya kaldırımlarının, belediye veya valiliklere ve komşulara ait yerlerin işgal edilmemesi ve buralardaki yeraltı ve yerüstü tesislerinin tahrip olunmaması ve bunlara zarar verilmemesi, taşıt ve yayaların gidiş ve gelişinin zorlaştırılmaması, yapı, yol sınırına üç metre ve daha az mesafede yapıldığı takdirde her türlü tehlikeyi önleyecek şekilde yapı önünün tahta perde veya münasip malzeme ile kapatılması ve geceleri aydınlatılması, mecburidir. 

Yapı, yol kenarına yapıldığı takdirde ilgili idarece takdir edilecek zaruri hallerde yaya kaldırımlarının bir kısmının işgaline yayalar için uygun geçiş sağlamak ve yukarıdaki tedbirler alınmak şartıyla müsaade olunabilir. 

Bu gibi hallerde mülk sahibi veya inşaatı deruhte eden kişi veya kuruluşun sahipleri...