10 / 05 / 2024

tahkim merkezi istanbul

tahkim merkezi istanbul

İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu Resmi Gazetede yayımlandı. Genel Kurul, Yönetim Kurulu, Denetçi, Danışma Kurulu, Milli ve Milletler arası Tahkim Divanları ile Genel Sekreterlikten oluşacak...

İstanbul Finans Merkezi, İstanbul'u küresel merkez haline getirebilir!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, İstanbul Finans Merkezi Projesi’nin İstanbul’un bölgesel ve küresel bir merkez olmasında bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Plan Projektbau Hannover Gmbh Plan Projektbau Hannover Gmbh Merkezi İstanbul Şubesi açıldı!

Plan Projektbau Hannover Gmbh Plan Projektbau Hannover Gmbh Merkezi İstanbul Şubesi bugün 10 bin TL sermaye bedeli ile Veysel Kızıl tarafından kuruldu.

İstanbul Finans Merkezi İstanbul için bir milat olacak!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Finans Merkezi'nin hızlıca devreye alınmasıyla İstanbul'un bir miladı olacağını söyledi.

İnşaat sektöründeki uyuşmazlıklara 'hızlı çözüm' desteği!

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) ile Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Derneği Dispute Resolution Board Foundation (DRBF) iş birliği anlaşması imzaladı...

Müteahhitlikte uyuşmazlıklar tahkimle çözülecek!

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) ve Türkiye İnşaat Müteahhitleri İşveren Sendikası (TÜRKİNŞA) arasında protokol imzalandı. Protokole göre; ISTAC, TÜRKİNŞA işbirliği ile müteahhitleri tahkimin avantajlarında buluşturacak.

Rota Otelcilik Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi İstanbul'a taşındı!

Rota Otelcilik Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi bugün İstanbul Bağcılar'a taşındı. 

thyssenkrupp Asansör Türkiye'nin yeni eğitim merkezi İstanbul'da!

Alanının önde gelen şirketleri arasında yer alan thyssenkrupp Asansör Türkiye, eğitimli insan kaynağı yetiştirmeye yönelik faaliyetlerini İstanbul’da hayata geçireceği eğitim merkezi ile sürdürüyor.

Master Group Limited Liability Comany Kırgızistan Merkezi İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Master Group Limited Liability Comany Kırgızistan Merkezi İstanbul Merkez Şubesi, Bülent Arıcı Şube Müdürlüğü'nde 10 bin TL sermaye ile 23 Kasım'da Bakırköy, Zuhuratbaba Mahallesi'nde açıldı.

Temel Kotil :Avrupa'nın ağırlık merkezi İstanbul olacak!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul'a kurulacak 3. havalimanına ilişkin, " Avrupa'nın ağırlık merkezi İstanbul olacak" dedi.

Yeni Zelanda'nın bölgesel merkezi İstanbul olacak!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Özlem Dalga,bugünkü yazısında Yeni Zelanda'nın bölgesel merkezi İstanbul olacak başlığını ele alıyor. İşte, Dalga'nın köşe yazısı;

Dünya KOBİ Forumu Vakfı'nın merkezi İstanbul'da açıldı!

TOBB ve küresel iş dünyası KOBİ’lerin sesini büyütmek için harekete geçti. KOBİ’lerle büyük şirketleri buluşturacak küresel adım İstanbul’da atıldı. TOBB, ICC ve WCF’nin katkılarıyla kurulan Dünya KOBİ Forumu Vakfı’nın merkezi açıldı.​

3M Müşteri İnovasyon Merkezi İstanbul’da açıldı!

ABD’nin önemli bilim şirketlerinden 3M, 4 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımlarının parçası olan Müşteri İnovasyon Merkezi’ni İstanbul’da açtı.

Zenium'dan depreme dayanıklı veri merkezi: İstanbul One!

Türkiye’de pek çok işletme, büyük ve karmaşık bir iş olan veri merkezi tasarım ve yönetimini, kendi içinde yürütmeye çalışıyor.

tahkim merkezi istanbul Haberi

tahkim merkezi istanbul

İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu ile 167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi'ni Onaylanmasına Dair Kanun, Resmi Gazetede yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep yanlar da dahil olmak üzere uyuşmazlıkların tahkim Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu ile 167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesinin Uygun Bulunduğunun Onaylanmasına Dair Kanun, Resmi Gazetede yayımlandı Istanbulda, tüzel kişiliği haiz, özel hukuk hükümlerine Tabi olarak İstanbul Tahkim Merkezi kurulmasını öngören, "İstanbul Tahkim Merkezi Kanununa göre, Merkez, yabancılık unsuru faşıre, veya alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleriyle çözülmesini sağlayacak. 

Tahkim Merkezi; Genel Kurul, Yönetim Kurulu, Denetçi, Danışma Kurulu, Milli ve Milletlerarası Tahkim Divanları ile Genel Sekreterlikten oluşacak. 


Genel Kurul üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin seçeceği 6, baro başkanlarının seçeceği 4, Yükseköğretim Kurulu'nun seçeceği 3, Türkiye İhracatçılar...