27 / 04 / 2024

İstanbul'a tahkim merkezi kuruluyor!

İstanbul'a tahkim merkezi kuruluyor!

İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu Resmi Gazetede yayımlandı. Genel Kurul, Yönetim Kurulu, Denetçi, Danışma Kurulu, Milli ve Milletler arası Tahkim Divanları ile Genel Sekreterlikten oluşacak...



İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu ile 167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi'ni Onaylanmasına Dair Kanun, Resmi Gazetede yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep yanlar da dahil olmak üzere uyuşmazlıkların tahkim Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu ile 167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesinin Uygun Bulunduğunun Onaylanmasına Dair Kanun, Resmi Gazetede yayımlandı Istanbulda, tüzel kişiliği haiz, özel hukuk hükümlerine Tabi olarak İstanbul Tahkim Merkezi kurulmasını öngören, "İstanbul Tahkim Merkezi Kanununa göre, Merkez, yabancılık unsuru faşıre, veya alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleriyle çözülmesini sağlayacak. 

Tahkim Merkezi; Genel Kurul, Yönetim Kurulu, Denetçi, Danışma Kurulu, Milli ve Milletlerarası Tahkim Divanları ile Genel Sekreterlikten oluşacak. 


Genel Kurul üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin seçeceği 6, baro başkanlarının seçeceği 4, Yükseköğretim Kurulu'nun seçeceği 3, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin seçeceği 2, Adalet Bakanlığı, Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul Anonim Şirketi, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, BDDK, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği ile en fazla üyeye sahip işçi ve işveren sendikaları konfederasyonlarından birer temsilci olmak üzere, toplam 25 üyeden meydana gelecek. 


Bizim Gazete


Geri Dön