10 / 05 / 2024

tahkim merkezi resmi gazete

tahkim merkezi resmi gazete

İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu Resmi Gazetede yayımlandı. Genel Kurul, Yönetim Kurulu, Denetçi, Danışma Kurulu, Milli ve Milletler arası Tahkim Divanları ile Genel Sekreterlikten oluşacak...

Azerbaycan, Kahramanmaraş’ta konut ve okul inşa edecek! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türkiye ve Azerbaycan arasında, Kahramanmaraş’ta konut, ilköğretim okulu, anaokulu ve kültür merkezi yapımı konusunda iş birliği anlaşması imzalandı. Söz konusu anlaşma, Resmi Gazete’de yayımlandı.

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik merkezdeki donatıların işletilmesinden yeni katılımcıların kabulüne ve yönetime kadar birçok detayı kapsıyor.

Son dakika! Park alanlarına aile sağlığı merkezi yapılabilecek!

Park alanlarına "aile sağlığı merkezi" yapılmasına ilişkin düzenleme bugünkü 32060 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Alanya Belediyesi'nden iş merkezi yapım işi ihalesi!

Antalya İli Alanya Belediye Başkanlığı, Antalya Alanya'da iş merkezi inşa ettirecek. İşte bugünkü Resmi Gazete'deki ilanın detayları...

Bursa Yıldıztepe Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Bursa İli Mudanya Belediye Başkanlığı, Yıldıztepe Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi için kiralama ihalesi düzenliyor. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı ile ilgili detaylar...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnşaat sektöründeki uyuşmazlıklara 'hızlı çözüm' desteği!

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) ile Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Derneği Dispute Resolution Board Foundation (DRBF) iş birliği anlaşması imzaladı...

Lapseki Trafo Merkezi Projesi için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait ''154 kV Lapseki Trafo Merkezi Projesi kapsamında taşınmazlar için acele kamulaştırılma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Müteahhitlikte uyuşmazlıklar tahkimle çözülecek!

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) ve Türkiye İnşaat Müteahhitleri İşveren Sendikası (TÜRKİNŞA) arasında protokol imzalandı. Protokole göre; ISTAC, TÜRKİNŞA işbirliği ile müteahhitleri tahkimin avantajlarında buluşturacak.

Kuzey Ankara Merkez Camii ve Kongre Merkezi açılıyor!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı içinde inşa edilen “Kuzey Ankara Merkez Camii, Külliye, Otopark ve Kongre Merkezi” resmi açılış için gün sayıyor.

Antalya Elmalılı Hamdi Yazır Kültür Merkezi açılıyor!

Çalışmalarına son sürat devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel 13 Ağustos Pazartesi günü Elmalılı Hamdi Yazır Kültür Merkezi’nin resmi açılışını gerçekleştiriyor.

tahkim merkezi resmi gazete Haberi

tahkim merkezi resmi gazete

İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu ile 167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi'ni Onaylanmasına Dair Kanun, Resmi Gazetede yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep yanlar da dahil olmak üzere uyuşmazlıkların tahkim Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu ile 167 Sayılı İnşaat İşlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesinin Uygun Bulunduğunun Onaylanmasına Dair Kanun, Resmi Gazetede yayımlandı Istanbulda, tüzel kişiliği haiz, özel hukuk hükümlerine Tabi olarak İstanbul Tahkim Merkezi kurulmasını öngören, "İstanbul Tahkim Merkezi Kanununa göre, Merkez, yabancılık unsuru faşıre, veya alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleriyle çözülmesini sağlayacak. 

Tahkim Merkezi; Genel Kurul, Yönetim Kurulu, Denetçi, Danışma Kurulu, Milli ve Milletlerarası Tahkim Divanları ile Genel Sekreterlikten oluşacak. 


Genel Kurul üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin seçeceği 6, baro başkanlarının seçeceği 4, Yükseköğretim Kurulu'nun seçeceği 3, Türkiye İhracatçılar...