28 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik merkezdeki donatıların işletilmesinden yeni katılımcıların kabulüne ve yönetime kadar birçok detayı kapsıyor.



İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliğinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanıp resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiği bildirildi. İFM, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında İstanbul’u dünyanın finans merkezi yapmayı hedefliyor.

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı, Nisan 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açılmıştı. Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank genel müdürlüklerinin bulunduğu finans merkezinde önümüzdeki yıllarda yurt dışından da uluslararası kuruluşların yer alması bekleniyor. Merkezde aynı zamanda son teknoloji ile donatılmış 21 ofis binası da yer almakta.

Türkiye Varlık Fonu A.Ş. tarafından 20 yıl yönetilecek olan İFM, Türkiye’nin uluslararası alanda finansal rekabet gücünü artırmayı, finansal piyasalarla ürün ve hizmetlerin derinleşmesine ve gelişmesine katkıda bulunmanın yanı sıra uluslararası finans ve sermaye piyasalarına entegrasyonu güçlendirmeyi hedefliyor.

Yayınlanan yönetmelikle birlikte İstanbul Finans Merkezi (İFM) içerisindeki tüm birimlerin kiralanması, yeni katılımcıların kabulü, İFM donatılarının işletilmesi, güvenlik, bakım, onarım ve aidat gibi unsurların tamamı İstanbul Finans Merkezi A.Ş tarafından 20 yıllığına yönetileceği belirtildi.

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik; İstanbul Finans Merkezi’nin yönetilmesi ve işletilmesinin yanı sıra Tek Durak Büro’nun usul ve esaslarını da belirliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön