28 / 04 / 2024

Son dakika! Park alanlarına aile sağlığı merkezi yapılabilecek!

Son dakika! Park alanlarına aile sağlığı merkezi yapılabilecek!

Park alanlarına "aile sağlığı merkezi" yapılmasına ilişkin düzenleme bugünkü 32060 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle 2 bin 500 metrekare üzerindeki park alanlarında "aile sağlığı merkezi" inşa edilebilecek.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 32060 Resmi Gazete'de yayımlandı.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle parsel kullanım fonksiyonlarına göre yapılaşma koşullarında bazı düzenlemelere gidildi. 

Son dakika! Park alanlarına aile sağlığı merkezi yapılabilecek!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bu kapsamda, 2 bin 500 metrekare üzeri parklarda parkın işlevini bozmayacak biçimde ilgili bentteki şartlar ile açık alanları dahil taban alanlarının toplamda yüzde 3'ü geçmemesi, muvakkat yapı ölçülerini aşmaması kaydıyla kamuya ait aile sağlığı merkezi inşa edilebilecek.

Yine verilen detaylara göre, ayrıca Yapı Kayıt Belgesi bulunan binalarda da yenilenebilir enerji kullanımına ilişkin bazı düzenlemeye gidildi. Buna göre, binanın ihtiyacı için güneş kaynaklı yenilenebilir enerji sistemleri de kurulabilecek.

Söz konusu yönetmelikle ticaret + konut kullanımlı yapılaşmış parsellerdeki kullanım oranında değişiklikler de yapıldı. Bu kapsamda yönetmelikte "ticaret" veya "merkezi iş alanı" kullanımlı, plan notlarında konutun ya da yüksek nitelikli konutun (rezidans) da yapılabileceğine dair hüküm bulunan alanlardaki ofis ve büroların konut olarak kullanımına yönelik şartlar da yer aldı.


Geri Dön