04 / 05 / 2024

Tahran Evin Hapishanesi

Tahran Evin Hapishanesi

Tahran’da siyasi tutukluların kaldığı, infazlarla ünlenmiş 44 yıllık Evin Hapishanesi yıkılacak. Cezaevinin yerine ise 43 hektarlık yeşil alan yapılması planlanıyor.

Bağışlanan evin değer artış kazancı vergisi olur mu?

Değer artış kazancı vergisinde gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediği vergilendirme kıstası oluyor. Peki, bağışlanan evin değer artış kazancı vergisi olur mu?

Malatyalı iş adamı doğduğu evin kapısını makam odasına taktırdı!

Memleketi Malatya'dan henüz dört aylıkken ailesiyle önce İstanbul, daha sonra Bursa'ya taşınan 54 yaşındaki iş adamı, doğduğu evin 200 yıllık ahşap kapısını fabrikasındaki makam odasına taktırdı.

5 yıl içinde satılan evin vergisi nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı vergisi taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Peki, 5 yıl içinde satılan evin vergisi nasıl hesaplanır?

Evin Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Evin Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Salih Ünlü, Nesih Ünlü ve Mehmet Necat Avcı ortaklığıyla 300 bin TL sermaye ile 17 Haziran'da Bahçelievler 'de kuruldu.

Müteahhitten alınan evin tapu harcı 2015!

Tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, müteahhitten alınan evin tapu harcı 2015 nasıl hesaplanır?

İpotekli evin tapu satışı!

Konut kredisi kullanabilmenin ilk şartı konut üzerinde ipotek tesis edilmesi oluyor. Peki, ipotekli konutun satışı nasıl olur? İşte, ipotekli evin tapu satışı!

Kredili evin tapu devri!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli devin devri mümkün mü? İşte, kredili evin tapu devri!

Yeni aldığım evin emlak vergisi ne olacak?

Taşınmazların vergi dönemi dışında satılması halinde o seneye ait emlak vergisinin nasıl ve kim tarafından ödeneceği merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, yeni aldığım evin emlak vergisi ne olacak, diyorsanız işte yanıtı..

Alınacak olan evin gerçek değerini bulmanın yöntemleri!

Almak istediğiniz evi belirlediniz ancak ödeyeceğiniz fiyat evin gerçek değeri mi, yoksa değerinden fazla mı ödüyorsunuz? Bu yazıda istenen fiyatın doğru fiyat olup olmadığını nasıl belirlenebileceği anlatılıyor..

Uşak Belediyesi bir tarihi evin restorasyonunu daha tamamladı!

Uşak Belediyesi tarafından yapımına 2014 yılında başlanan ve Dokur Evi yanında yer alan tarihi evin restorasyonu sona erdi. Tarihte olduğu hali ile yeniden gün yüzüne çıkan ev vatandaşların hizmetine sunulacak.

Evin emlak vergisi değeri nasıl belirlenir?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel, emlak vergisi değeri üzerinden oranların hesaplanması ile bulunuyor. Peki, evin emlak vergisi değeri nasıl belirlenir?

Kooperatiften alınan evin satışında gelir vergisi!

İvazsız olarak iktisap edilenler hariç iktisap şekli ne olursa olsun taşınmaz malların elden çıkarılmasında gelir vergisi ödeniyor. Peki, kooperatiften alınan evin satışında gelir vergisi ödenir mi?

Tahran Evin Hapishanesi park olacak!

Tahran’da siyasi tutukluların kaldığı, infazlarla ünlenmiş 44 yıllık Evin Hapishanesi yıkılacak. Cezaevinin yerine ise 43 hektarlık yeşil alan yapılması planlanıyor.

Tahran Evin Hapishanesi Haberi

Tahran Evin Hapishanesi

İran yönetimi cezaevleri ve askeri üsleri şehir dışına taşıma projelerine hız verdi. Şah Rıza Pehlevi’nin 1979’daki İslam Devrimi tarafından tahttan indirilmesinden önce yaptırdığı Evin cezaevi; onyıllardır siyasi tutuklular, işkence, kötü koşullar ve infazlarla birlikte anılıyor.


Başkent Tahran’ın belediye başkanı Muhammed Bakır Galibaf, cezaevini yıkarak yerine 43 hektarlık bir yeşil alan oluşturmak istiyor.


Muhalif başkan

Evin’i parka çevirmek isteyen Galibaf, eski bir Devrim Muhafızları Komutanı olmasına rağmen ılımlı duruşuyla tanınıyor. Galibaf, 44 yıldır insanların hapsedildiği Evin Cezaevi’ni tarihten silmek için iki ay önce yargıya başvurdu. Yerel haber kaynaklarına göre Galibaf “Tahran belediyesi Evin’i yıkıp alanı bir parka dönüştürmek için maliyeti ödeyecek. Bir anlaşmaya varılabilir” açıklamasını yaptı.

Belediye başkanı, 2008’de kapatılarak müzeye dönüştürülen Hasr Cezaevi’nin örnek gösterdi. Galibaf devlet kurumları içerisinde müzakerelerin devam ettiğini belirterek...