29 / 04 / 2024

taks oranları

taks oranları

Taban Alanı Katsayısı olan TAKS, arsadaki inşaatın taban oturum alanının arsaya oranını ifade ediyor. Peki, taks nasıl hesaplanır? İşte, taks 2015 oranları!

TAKS oranları 2015!

İnşaat hesaplamaları arasında yer alan TAKS hesabı, TAKS oranları ile yapılıyor. TAKS (Taban Alan Katsayısı), arsa alanının bu katsayı ile çarpılması halinde bulunuyor. İşte TAKS oranları 2015..

İmar planında TAKS nedir?

Taban alanı kat sayısı, arazi eğimi nedeniyle tabii veya tesviye edilmiş zeminin üzerinde kalan tüm bodrum katlar ile zemin kat izdüşümü birlikte değerlendirilerek hesaplanıyor. Peki, imar planında TAKS nedir?

Taks oranı nedir?

Taban alanı katsayısı olarak ifade edilen TAKS, inşaatı yapılacak bir yapının taban alanının ne kadar olması gerektiğini belirliyor. Taks nasıl hesaplanıyor? Taks oranı nedir?

TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek bina için önem teşkil ediyor. Peki, TAKS ve KAKS (Emsal) nedir, hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylı bilgiler...

TAKS oranları 2017!

Taban alanının imar parseli alanına oranı olan TAKS oranları ve sınırlamaları Ekim 2017'de yürürlüğe girecek İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte TAKS oranları 2017..

TAKS KAKS nereden öğrenilir?

TAKS KAKS oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek binanın sınırlarını belirliyor. Peki, TAKS KAKS nereden öğrenilir? TAKS KAKS oranları nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

TAKS KAKS formülü nedir?

Bir arsa üzerinde ne kadar alanda kaç katlı bina inşa edilebileceği, TAKS ve KAKS oranlarına göre yapılan hesaplama neticesinde tespit ediliyor. Peki, TAKS KAKS formülü nedir?

Taban alanı katsayısı oranları 2015!

Taban alanı katsayısı TAKS, yapılacak inşaatın taban oturum alanının arsaya oranı’nı ifade ediyor. İşte, taban alanı katsayısı oranları 2015!

Taks 2015 oranları!

Taban Alanı Katsayısı olan TAKS, arsadaki inşaatın taban oturum alanının arsaya oranını ifade ediyor. Peki, taks nasıl hesaplanır? İşte, taks 2015 oranları!

TAKS oranları 2015!

İnşaat hesaplamaları arasında yer alan TAKS hesabı, TAKS oranları ile yapılıyor. TAKS (Taban Alan Katsayısı), arsa alanının bu katsayı ile çarpılması halinde bulunuyor. İşte TAKS oranları 2015..

KAKS oranları 2015!

Bir arsa üzerinde inşaat yapılacağı zaman inşaatın kesin sınırları yapılacak KAKS ve TAKS hesaplamaları ile tespit ediliyor. İşte İmar yönetmeliklerine göre belirlenen KAKS oranları 2015..

İnşaat alanı hesaplaması nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde yapılacak binanın inşaat hesaplamaları TAKS oranları ile yapılıyor. Peki, inşaat alanı hesaplaması nasıl yapılır? İnşaat alan hesaplamasında hangi oranlar kullanılır?

İnşaat TAKS hesabı nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde yapılacak inşaatın sahip olacağı alan için TAKS ve KAKS hesaplamaları yapılıyor. Bu hesaplamalar projenin gerçekleşeceği arsanın imar planında yazan oranlar baz alınarak yapılıyor. Peki inşaat TAKS hesabı nasıl yapılır?

Arsa inşaat alanı hesaplama programı!

Bir arsa üzerinde yapılacak inşaat hesabında imar planlarında belirlenen TAKS oranları kullanılıyor. Peki, bir arsa üzerinde yapılacak inşaat nasıl hesaplanır? İşte arsa inşaat alanı hesaplama programı...

Taks oranları nelerdir?

İnşaat çalışmalarına başlanacak bir yapının arsa üzerinde ne kadar alan kaplayacağı ve kaç katlı olacağı arsanın TAKS değerleri ile hesaplanıyor. Peki, taks oranları nelerdir?

TAKS hesabına dahil alanlar!

Yapıların tabi zemin veya tesviye edilmiş zemin üzerinde kalan kısmının parseldeki izdüşümünün kapladığı alan olan TAKS hesabına hangi alanlar dahil ediliyor? İşte TAKS hesabına dahil alanlar...

taks oranları Haberi

taks oranları

Taks 2015 oranları!

TAKS, bir yapının taban alanının ne kadar olacağını belirliyor. Taban Alanı Katsayısı olan TAKS, arsadaki inşaatın taban oturum alanının arsaya oranını ifade ediyor.


Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğinin 14. maddesinin 1. fıkrasında taks hesabına dahil olmayan alanlar ile taks hesabına dahil alanlar ile ilgili hükümlere yer veriliyor.


Bahçede yapılan eklenti ve müştemilatı dahil yapıların tabi zemin veya tesviye edilmiş zemin üzerinde kalan kısmının parseldeki izdüşümünün kapladığı alan olarak ifade ediliyor. 


Ana yapının dışında kalan binaya ait arıtma tesisi ve trafolar, akaryakıt pompaları ve taşıyıcıları hariç olmak üzere kanopiler ve arkatlar, yangın merpenleri, toprağa dayalı asansör boşlukları, ışıklıklar, zemine oturan avlular, iç bahçeler, açık havuzlar, pergole, kameriye, üstü açık veya örtülü zemin terasları, bahçe duvarı ve istinat...