04 / 05 / 2024

Taksim Alman Hastanesi ne olacak

Taksim Alman Hastanesi ne olacak

Alman Hayır Cemiyeti’nin katkılarıyla 1852 yılından beri hizmet veren ilk sağlık kurumlarından biri olan Taksim Alman Hastanesi tarih oluyor. Peki Taksim Alman Hastanesi'nin yerine ne geliyor?

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönümlük arazisinin imarı değiştirildi!

İstanbul'da yıkımı yapılan Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönüm büyüklüğündeki arazisinin imarı, İBB Meclisi aracılığıyla AKP-MHP grubunun oylarıyla özel sağlık fonksiyonundan alındı ve ticaret alanı yapıldı.

Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetleri devredildi mi?

Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyetinin İBB’den alınıp Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devredilmesine gelen tepkiler üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü açıklamada bulundu. Açıklamada; Pera Palas Otel ve Şişli Etfal Hastanesi’nin mülkiyetlerinin de aynı vakıf adına tescil edildiği belirtildi.

Lale Kısıklı Konakları Çamlıca Alman Hastanesi'nin yerinde yükselecek!

İstanbul Kısıklı'daki Çamlıca Alman Hastanesi'nin yerine "Karma yaşam merkezi" inşa edilecek.

Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisi nasıl değerlendirilecek?

Çamlıca Alman Hastanesi binası Ağustos'ta tamamen yıkıldı. Hastane Azmi Ofluoğlu'na aitti ama arazi başkasınındı. Hakkı Demir Vakfı'na ait olan arazi boş kaldı. İstanbul'un yüzün taşı arazilerinden olan yer nasıl değerlendirilecek?

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeniden açıldı!

2015'te yıkılarak yeniden inşa edilen Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bugün itibariyle tekrar hizmet vermeye başladı...

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı!

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapılarını yeniden açtı. Hastane modern mimarisiyle dikkat çeken hastane, otel konforunda sağlık hizmeti sunuyor.

Taksim İlkyardım'da hasta kabulü başladı!

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeniden hizmete açıldı. 250 yatak kapasitesi ile hizmet verecek olan hastanede, poliklinikler ayakta hasta kabul etmeye başladı. 

Taksim İlkyardım Hastanesi 11 Haziran'da açılıyor!

2015 yılında yenilenmek için yıkılan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 11 Haziran'da hizmete girmesi planlanıyor...

TGÜB'ten Taksim İlkyardım Hastanesi Yangını açıklaması!

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) 5 Nisan Perşembe günü İstanbul Gaziosmanpaşa’daki Taksim İlkyardım Hastanesi’nde meydana gelen yangın felaketine ilişkin basın açıklaması yaptı..

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakında hizmete başlayacak!

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın dolayısıyla hizmetlere ara verilmişti. İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu, hizmetlerin en kısa sürede yeniden başlayacağını açıkladı. 

Serel Yapı'dan Taksim İlkyardım Hastanesi açıklaması!

Gaziosmanpaşa'daki Taksim İlkyardım Hastanesi'nin taşındığı binayı yapan inşaat şirketi inşaatı kurallara ve şartnamaye uygun yaptığını savunurken yalıtım malzemesinde sorun olduğu söylüyor..

Taksim İlk Yardım Hastanesi 2018'de açılacak!

2015 yılında yıkımı gerçekleştirilen Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni yapılan binası son hali görüntülendi. 

Taksim Alman Hastanesi ne olacak Haberi

Taksim Alman Hastanesi ne olacak

Taksim Alman Hastanesi, İstanbul Sıraselviler’de Alman Hayır Cemiyeti’nin katkılarıyla 1852 yılından beri hizmet veren ilk sağlık kurumlarından biriydi.


Hastanenin 1990’ların başında Alman hükümeti tarafından tüm kullanım hakları İstanbul Erkek Lisesiler Eğitim Vakfı’na devredilmişti ve 1992'de Üniversal Grup bünyesinde hizmet vermeye başladı. Bunun üzerine Alman Hastanesi grubun ekonomik krize girmesi sonucu 2013’de kapanmıştı. Vakfın açtığı dava sonucu da mahkeme Üniversal Grup için tahliye kararı verdi. Bu karar sonrasında bina bir süredir boş duruyordu. Sağlık alanı dışında kullanılmasına izin verilmeyen binanın ne olacağı da merak konusuydu.


İstanbul Kent Üniversitesi’ne kiralanacak

Ortaya atılan yeni bir iddia ile yeniden gündeme gelen Alman Hastane'sinin İstanbul Kent Üniversitesi'ne kiralanacağı söyleniyor.  İddialara göre bina Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz tarafından 2016 Ağustos’unda Resmi Gazetede yayınlanarak kurulan İstanbul...