05 / 05 / 2024

Taksim AVM projesi

Taksim AVM projesi

Taksim’de dört yıl önce başlayan ve mahkemelik olan 17 katlı otel, rezidans ve AVM inşaatında sona gelindi. Üç yıl önce İstanbul 1’inci İdare Mahkemesi’nin verdiği durdurma kararını Danıştay da onadı.

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 

Mega Şaşmaz Oto Sanayi AVM Projesi nerede, dükkan fiyatları ne kadar?

Ankara'da TRinvest tarafından inşa edilen Mega Şaşmaz Oto Sanayi AVM Projesi'nde satışlar devam ediyor. Peki, Mega Şaşmaz Oto Sanayi AVM Projesi nerede, dükkan fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Mega Şaşmaz Oto Sanayi AVM Projesi satışta! Yarısı peşin ödemelerde sıfır faiz 12 vade fırsatı!

TRinvest tarafından Ankara'da hayata geçirilen Mega Şaşmaz Oto Sanayi AVM Projesi'nde satışlar devam ediyor. Proje 46 dönümlük arsa üzerinde hayata geçiyor. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

Taksim AKM projesi nasıl hayata geçti? 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yenilenen Taksim AKM projesinin arka planını ve projenin detaylarına ilişkin bilgileri aktardı. 

Elazığ’daki AVM projesinin akıbeti ne oldu?

Elazığ’da, kat yüksekliğinin fazla olması sebebiyle durdurulan AVM projesi hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. CHP Elazığ İl Genel Meclisi üyesi Mahmut Okçuoğlu, projenin  İl Özel İdaresinin maddi zarara uğradığını dile getirdi. 

Uzmanlar uyardı: Taksim Meydanı için acele edilmemeli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) geçtiğimiz günlerde Taksim Meydanı tasarımı için üç projeyi halk oylamasına sunmuştu. Çok tartışılan oylama için uzmanlar, Taksim Meydanı projesi için acele edilmemesi gerektiğini söylüyor.

Taksim Meydanı projesi için halk oylaması 19 Ekim'de başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vaatlerinden biri olan Taksim Meydanı projesinde yarışma kısmı tamamlandı. 146 proje arasından 3 proje finale kaldı. İstanbul halkı 19 Ekim-12 Kasım arasında Taksim Meydanı için oy kullanacak. Halk beğendiği projeyi seçecek, kazanan proje 16 Kasım haftasında duyurulaca

Taksim 360 projesi 2022'de tamamlanacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Taksim 360 Projesi'nin büyük bir kısmının 2021'de, tamamının ise 2022'de tamamlanacağını belirtti...

GAP İnşaat Taksim 360 projesi!

GAP İnşaat Taksim 360 projesi 952 bağımsız birimden meydana geliyor. Proje İstanbul'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçiriliyor.

Murat Zorluoğlu'ndan Park AVM açıklaması!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, inşaatı tamamlanan Park AVM projesi ile ilgili açıklamalar yaptı.

Hermès ve Alain Ducasse Taksim 360'ta yerini alıyor!

Çalık Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Taksim 360 projesi, teslime sayılı günler kala dünya markalarının akınına uğruyor. 

Taksim 360 teslimleri ne zaman?

Taksim 360 projesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçiriliyor. Taksim 360 projesi 952 bağımsız birimden meydana geliyor. 

Sur Yapı Metrogarden AVM projesine başlıyor!

Sur Yapı tarafından Ümraniye'de 2. Metrogarden AVM projesi inşa ediliyor. Sur Yapı Metrogarden AVM projesi kapsamında 148 ticari birim yer alacak.. 

Taksim AVM projesi Haberi

Taksim AVM projesi

Dört yıl önce Taksim’de, tarihi Maksim Gazinosu ile Majik Sineması’nı da içine alan ve büyük bölümü imarda “yeşil alan”  olarak geçen arazide 17 katlı otel, rezidans ve AVM inşaatı başladı. İnşaata komşu otellerden birkaçının sahibi Ali Durucan, o tarihten bugüne inşaatın durdurulması için hukuk mücadelesi veriyor.


Durucan, dört yıl önce İstanbul 1’inci İdare Mahkemesi’ne başvurdu. İstanbul Büyükşehir ve Beyoğlu Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan şikâyetçi oldu. Davayı iki ay önce kazandığını, inşaatın ruhsatının iptal edildiğini yani durdurulduğunu, 2013 Aralık’ında tesadüfen öğrendi. Çünkü karar, mahkeme başkanı imzalamadığı için taraflara tebliğ edilmiyor, inşaat devam ediyordu.


Durucan, bu kez kararın taraflara tebliği için mahkemeye başvurdu. Karar ulaştığında,  9 katı biten inşaata 6 kat daha eklenmişti. Durucan, “Beyoğlu Belediyesi’ne gidip inşaatı durdurmalarını istedim. Resmi...