10 / 05 / 2024

taksim çalışmaları 2013

taksim çalışmaları 2013

Taksim Meydanı'nın trafikten arındırılarak yayalaştırılmasını öngören projenin yüzde 50'si tamamlandı...

Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere!

17 Şubat 2017'de temeli atılan Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere. Caminin inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, cami inşaatının yüzde 80-90 oranda bittiğini söyledi. 

Taksim Camisi'nde çalışmalar tekrar başlıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle  inşaat çalışmalarına ara verilen Taksim Camisi'nde çalışmalar yeniden başlayacak.

Taksim Meydanı çalışmalarında sona gelindi!

Taksim Meydanı'yla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesinin özel firmalara hazırlattığı "Taksim Meydanı ve Yakın Çevre Düzenleme Projesi", Beyoğlu'ndan sorumlu 2 No'lu Koruma Kurulu tarafından onaylandı ve çalışmalar hızla devam ediyor. 

Taksim Camii inşaatında çalışmalar tam gaz sürüyor!

17 Şubat'ta temeli atılan Taksim Camii inşaatında çalışmalar devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan cami inşaatı hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Taksim Meydanı'nda çalışmalar ne durumda?

İstanbul'u ziyaret eden tüm turistlerin mutlaka uğradığı, kentin kalbi olarak nitelenen Taksim Meydanı'nda çalışmalar 3 yıldır bitmiyor. Meydanda gün boyu iş makineleri çalışıyor.

Taksim Meydanı'ndaki düzenleme çalışmaları devam ediyor!

Taksim Meydanı'ndaki düzenleme çalışmaları dolayısıyla bir süreliğine yerinden sökülen direğin dikilmesinin ardından dev Türk bayrağı yeniden dalgalanmaya başladı.

Taksim meydanı düzenleme çalışmalarında 2. etap başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaların 2. etabında, Mete Caddesi'nin alt ve üst yapı imalatlarına başlanacak. 2 Nisan Cumartesi Günü başlayacak olan çalışmalar 31 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edecek.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında son durum ne?

Taksim Meydanı Çevre Düzenlemesi çalışmaları aralıksız devam ediyor, çalışmalar kapsamında Mete Caddesi Yağmursuyu Hattı İletim Kanalı yapılacak, iki etapta yapılması planlanan çalışmaların 1. Etabı 15 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında son durum!

13 Eylül 2013’te tamamlanarak yayalara açılan ancak betonarme görünümüyle eleştirilerin hedefi haline gelen Taksim Meydanı’ndaki çalışmalar geçtiğimiz Mayıs ayında başlamıştı. Meydandaki zemin düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Şile-Ağva otoyolu yapım çalışmalarında son durum!

Şile-Ağva arasını 22 kilometreye indirecek otoyolu çalışmaları hızla devam ediyor. 2013 yılının sonlarında ilk sondaj vurularak başlanan Şile-Ağva arası 40 kilometreden 22 kilometreye düşecek.

Gazipaşa- Alanya Havalimanı’nda pist uzatma çalışmaları tamamlandı!

14 Aralık 2013'te Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği ve tören esnasında 2 bin metre olan pistin 2 bin 500 metreye çıkarılması talimatı verdiği Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nda pist uzatma çalışmaları tamamlandı.

Havsa Belediyesi alt yapı çalışmalarını bitirdi!

2013 yılında alt yapı hamlesi başlatan Havsa Belediyesi büyük bir gayret ve titizlikle yürüttüğü çalışmalarda sona geldi. Belediye gerçekleştirdiği üst yapı çalışmaları ile de ilçe merkezini farklı bir havaya bürüdü.

Taksim Meydanı düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı!

Taksim Meydanı’ndaki zemin düzenlenme çalışmasında sona yaklaşıldı. Çalışmalar kapsamında meydana oturma birimleri, süs havuzları yapılacak, yeni ağaçlar dikilecek...

taksim çalışmaları 2013 Haberi

taksim çalışmaları 2013

Taksim Meydanı'nın trafikten arındırılarak yayalaştırılmasını öngören projenin yüzde 50'si tamamlandı. 

     İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, 31 Ekim 2012'de başlayan Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi, hızla devam ediyor. 

     Proje kapsamında ilk olarak, Zambak Sokak ve Divan Oteli tarafında başlatılan çalışmalarla elektrik ve su altyapıları deplase edildi. Cumhuriyet Caddesi'nde 5 Kasım'da başlayan çalışmalar kapsamında, Tarlabaşı Bulvarı'ndaki mevcut otopark ile Divan Oteli önüne kadar olan 400 metrelik kısmın trafiğe kapatıldı. 

     İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararıyla yürütülen çalışmaların 5 aylık döneminde, projenin yüzde 50'si bitirildi. Bu kapsamda, altyapı deplaseleri, kazık imalatları ve hafriyat tamamlandı. 

     Bu aşamadan sonra alt geçidin temel ve tabliye imalatları (sanat yapıları) yapılacak. 

     İstanbul Arkeoloji Müzeleri denetiminde yürütülen kazı...