29 / 04 / 2024

Taksim Camisi'nde çalışmalar tekrar başlıyor!

Taksim Camisi'nde çalışmalar tekrar başlıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle  inşaat çalışmalarına ara verilen Taksim Camisi'nde çalışmalar yeniden başlayacak.



Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle inşaatına ara verilen Taksim Camisi'nde çalışmalar tekrar başlıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Mimarlar Şefik Birkiye ile Selim Dalaman imzasını taşıyan ve temeli 17 Şubat 2017 tarihinde atılan 2 bin 482 metrekare inşaat alanına sahip caminin yapımına koronavirüs salgını sebebiyle 15 Mart tarihinde ara verildi.

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde normalleşme sürecine geçilmesiyle beraber Taksim Camisi'nde de inşaat çalışmaları bugünden itibaren tekrar başlıyor.

Taksim Camisi inşaat çalışmaları, koronavirüs tedbirleri dahilinde sosyal mesafe kurallarına uyularak sürdürülecek.

Taksim Camisi nde çalışmalar tekrar başlıyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Taksim'de yapılan caminin tamamlanmasını büyük bir heyecanla beklediklerini dile getirdi.

Taksim Camisi tamamlandığında İstanbul ve Taksim Meydanı'na önemli bir değer katacağını bildiren Yıldız, "Cami çalışmalarını yakından takip etmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Yıldız, şu şekilde devam etti:

"Hükümetimizin aldığı kararlar çerçevesinde bugünden itibaren Taksim Camisi'nde inşaat çalışmaları yeniden başlayıp hızlı bir şekilde kaldığı yerden devam edecek. Caminin dış cephe çalışmaları bitti sayılır. Caminin camlarının takılması sürecek. Caminin alt katlarındaki çalışmalar tamamlanmıştı. Çalışmalar başlayınca ince işçilik çalışmalarına devam edilecek. Minarelerin kaplaması da sürdürülecek. Camideki inşaat çalışmaları, koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılacak. Yıl sonuna kadar caminin tamamlanmasını ve ibadete hazır gelmesini bekliyoruz."

Taksim Meydanı'nda bir taraftan caminin bir taraftan da Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) yükseldiğini anlatan Yıldız, 2 eserinde bölgeye farklı bir kimlik katacağını söyledi.

 

Taksim Cami'nin inşaatında son durum!


Geri Dön