28 / 04 / 2024

Taksim Cami Kültür ve Sanat Vakfı

Taksim Cami Kültür ve Sanat Vakfı

1997 yılında Başbakan Erbakan, Taksim Cami'nin temelinin 27 Mart'ta atılacağını söylemiş. Beyoğlu Belediyesi'nin cami yapılması için karar almasıyla Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanı olduğu vakıf da proje beklediğini açıklamış.

Taksim'e cami yapılacak!

İstanbul 1'inci İdare Mahkemesi 100 yıldır herhangi bir cami yapılmadığından Taksim'e cami yapılması gerektiğini belirtti...

Taksim Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde kira krizi!

İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde binasındaki kafenin işletmecileri, başkonsolosluğun tahliye kararı için yargıya gitti. İşletmenin avukatı, tahliyenin Fransız demokrasisiyle uyuşmadığını dile getirdi. 

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

Beyoğlu Kültür Yolu projesi İstanbul'un cazibesini artıracak!

Galataport'tan Taksim Meydanına uzanan "Beyoğlu Kültür Yolu" projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. İstanbul'un cazibesini artırması hedeflenen projenin tüm mekanlarında çalışmalar sürüyor.

Atatürk Kültür Merkezi iki yılda açılacak!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin temelini atarken, “İstanbul Atatürk Kültür Merkezi milletin değerleriyle, inancıyla, insanımızın tarihi ve kültürüyle kavgalı jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacaktır” diye konuştu.

Yenimahalle Macun'a kültür merkezi müjdesi!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Macun Mahallesi’nde bulunan Macun Toki Blokları sakinlerine cami ve kültür merkezi müjdesi verdi.

Küba Kültür Merkezi gayrimenkul dolandırıcılarının takibinde!

Kübalı Blanca Nieves Garcia Cruz, kendisine ait Küba Kültür Merkezi'nin gayrimenkul dolandırıcılarının takibinde olduğunu söyledi. Cruz, Taksim'deki binanın icra yoluyla satışa çıkarıldığını iddia etti.

Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkımı tamamlandı!

İstanbul Taksim'in simge binaları arasında yer alan Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkımı tamamlandı.

Bursa Osmangazi'ye kültür merkezi, cami ve meydan projesi!

Bursa Osmangazi Demirtaş Mahallesi'nde inşa edilen kültür merkezi, cami ve meydan projesinde sona gelindi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demirtaş Mahallesi’ndeki yatırımları inceledi.

Ankara Hacıbayram'a kültür merkezi inşa ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hacı Bayram Cami’nin arkasına, içinde, 650 araç kapasiteli kapalı modern minibüs duraklarının yanı sıra kültür merkezi, bilim müzesi, kapalı çarşı, butikler ve yemek bölümlerinin yer alacağı 5 katlı bir kompleks hayata geçiriyor.

Şanlıurfa Hilvan'a cami ve kültür merkezi inşa edilecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan'daki 2017 yılı hizmet yatırımları çerçevesinde camii, taziye evi, kültür merkezi ve yeşil alan yapmak için kolları sıvadı.

Florya Cami Kültür ve Yurt Binası Kompleksi 1 ay sonra tamam!

Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle inşa edilen Florya Cami Kültür ve Yurt Binası Kompleksi’nde incelemelerde bulundu.

Bursa'daki tarihi kilise kültür merkezi oluyor!

Bursa'nın eski köylerinden Mudanya'nın Aydınpınar köyünde cami olarak kullanılan 2 asırlık kilise kültür merkezi olacak. Bina restore edilirse kültürel faaliyet ve toplantılarda kullanılabilecek.

Zile İş ve Kültür Merkezi 2016 sonunda tamamlanacak!

Zile Belediyesi tarafından Tutlupınar Mahallesi Tutlupınar cami yanındaki arsaya yapılmakta olan " İş ve Kültür Merkezi" inşaatı hızla devam ediyor. Projenin inşaatı 2016 sonunda tamamlanacak...

Taksim Cami Kültür ve Sanat Vakfı Haberi

Taksim Cami Kültür ve Sanat Vakfı



Taksim Cami, iftar çadırının olduğu yere inşa edilecek


Beyoğlu Belediyesi'ne ait iftar çadırının bulunduğu yere yapılacak olan Taksim Cami'nin iki yıl içinde bitirilmesi planlanıyor... Beyoğlu Belediye Başkanı Nusret Bayraktar, ''Buraya Selimiye'nin çok daha güzel ve haşmetlisini inşa edeceğiz'' diyor...


Cami kavgası


Erbakan ''Taksim Cami inşallah 2 yılda bitecek'' derken, şehir planlamacıları aksi görüşü savunuyor: Yapamazlar!


Tayyip Erdoğan proje bekliyor


Taksim'e cami inşaatı, şehir planlamacıları ile iktidar ve belediyeyi karşı karşıya getirdi... Beyoğlu Belediyesi'nin cami yapılması için karar alması, Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanı olduğu Taksim Cami Kültür ve Sanat Vakfı'nın proje beklediğini açıklaması, Başbakan Erbakan'ın da ''Temel 27 Mart'ta atılacak''...