06 / 05 / 2024

Taksim Camisi inşaatı

Taksim Camisi inşaatı

Açıldığında 2 binden fazla kişinin aynı anda namaz kılabileceği Taksim Camisi'nde ince işçiliğinin yüzde 35'i tamamlandı!

Taksim Camisi'nin minaresi yükseliyor!

Temeli geçen yıl atılan ve yapımı devam eden caminin birinci minaresi göründü. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Minare göründükçe caminin ihtişamı ortaya çıkmaya başladı. Vatandaşlarımız caminin mimarisini çok beğendi" dedi...

Taksim Camisi'nde kazıklar çakıldı!

Taksim Camisi projesi havadan görüntülendi. Caminin çekilen görüntülerinde kazık çakma işlemlerinde sona gelindiği görülüyor.

Taksim Camisi için ilk kazma vuruluyor!

Taksim Camisi için ilk kazma yarın temel atma töreniyle vurulacak. Taksim Camisi temeli için çalışmalar sürüyor.

AKM'nin inşaatı tamamlanıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Demir panoların kaldırılmasıyla projenin son hali ortaya çıktı. 

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Zonguldak'taki Uzun Mehmet Camisi'nin inşaatı tamamlandı!

Kömür kent olarak bilinen Zonguldak'ta hayata geçirilen Uzun Mehmet Camisi'nin inşaat çalışmaları tamamlandı.

Taksim Camii inşaatında bütçe iki katına çıktı!

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camii inşaatının bütçesiyle ilgili şunları söyledi: ''İnşaata başladığımızda dolar 3.6 TL idi. Şimdi malum. Son bir yılda emtia fiyatları kaynaklı maliyet artışı oldu. Önemli bir eser yaptık. Her şeyin en iyisi olsun istedik.''

AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşıldı!

Tarihi Taksim meydanında yüzyılın değişimi yaşanıyor. AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşılırken, yeni yapıların şehre yeni soluk kazandırması planlanıyor.

Taksim Cami'nin inşaatında sona yaklaşıldı!

Taksim'de temeli 4 sene önce atılan ve ramazan ayı içerisinde ibadete açılması planlanan cami inşaatında sona yaklaşıldı...

Taksim Camii 13 Nisan'da açılacak! Yüzde 95'i bitti!

Taksim Camisi inşaatında sona geliniyor. Şerefeler tamamlanıp iskeleler kaldırılınca cami ve minare göründü. Yüzde 95’i biten caminin Ramazan ayına (13 Nisan) yetişeceği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Taksim Camisi açıklaması!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaatı devam eden Taksim Camisi'nde incelemeler yaptı.

Taksim Cami'nin inşaatında son durum ne?

Taksim Meydanı'nın en özel köşesinde, tramvay yolunun hemen başındaki Taksim Camii'nde inşaat kalışmaları hızla devam ediyor. 43 yıldır hayali kurulan, bu yılın sonunda ibadete açılması planlanan caminin son hali görüntülendi...

Yeni AKM'nin inşaatında son durum ne?

Taksim'de temeli 10 Şubat 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binası yükseliyor. Hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü 95 bin 596 metrekare kapalı alanı olan AKM'nin inşaatında sona geliniyor...

Antalya'daki 12 blokluk 11 katlı rezidans inşaatı durduruldu mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat takip ettiği ve Akdeniz’in en büyük camisi olan Akdeniz Üniversitesi Camii’nin önünde ve Akdeniz Üniversitesi’nin giriş kapısının yanında konumlanan 12 blokluk 11 katlı rezidansın inşaatı durdu mu?

Yeni AKM inşaatının yüzde 57'si tamamlandı!

Taksim'de yapımı hızla süren Yeni Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) inşaatında sona gelindi. Merkezin 2021 yılının sonunda hizmete açılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Camisi ile AKM'de incelemeler yaptı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaatı hız kesmeden devam eden Taksim Camisi ile Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) incelemeler yaptı.

Taksim Camisi inşaatı Haberi

Taksim Camisi inşaatı


Taksim'de temeli 17 Şubat 2017 tarihinde atılan caminin ince işçiliğinin yüzde 35'i tamamlandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Mimarlar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman imzasını taşıyan 2 bin 482 metrekare inşaat alanına sahip Taksim Camisi'nin inşaatı devam ediyor.

Kaba inşaatı tamamlanan Taksim Camisi'nde ana kubbelerin ardından küçük kubbelerin kaplama işlemleri de bitirildi. Kubbelerin kaplaması titanyum çinkoyla yapıldı.

Caminin alt katlarında yer alan  otopark, sergi alanı ve konferans salonundaki çalışmalar da tamamlandı.

Mermer kaplama ve çelik işçilik çalışmalarına ise yoğun şekilde sürüyor. Caminin cephe tamamlanma işleminin yarısı tamamlandı.

Diğer bir yandan caminin 61 metre yüksekliğindeki 2 minaresinin taş kaplaması için iskele kurulmaya başlandı. Şerefelerin tamamlanması için ise çelik konstrüksiyon hazırlanıyor.

Çalışmaların hızla sürdüğü camide ince işçiliğinin yüzde 35'i bitirildi, cami açıldığında 2 binden fazla kişi...