01 / 05 / 2024

taksim cumhuriyet sanat galerisi havadis 100 yıl önce sergisi

taksim cumhuriyet sanat galerisi havadis 100 yıl önce sergisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü tarafından Taksim' deki Cumhuriyet Sanat Galerisi' nde "Havadis: 100 Yıl Önce" sergisi açıldı...

Lens İstanbul Yaşam Merkezi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı!

Kurtköy’deki Lens İstanbul Yaşam Merkezi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bando ve mehteran takımının coşkulu gösterisi ile kutlandı. Alışveriş, eğlence, lezzet ve sanatın başkenti, Türkiye’nin en büyük yaşam merkezi Lens İstanbul’un birbirinden renkli kutlamalara ev sahipliği yaptı...

İBB’den Taksim'e yeni sanat merkezi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’a yeni bir sanat merkezi daha kazandırdı. Taksim Sanat, Taksim Meydanı Metro girişinde “Resmemaneti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Resim Koleksiyonu” sergisi ile kapılarını açtı.

Taksim Camii'nin inşaatında çalışan işçiler saygı duruşuna geçti!

Taksim’de yapımı devam eden caminin üzerinde çalışan işçiler 10 Kasım saat 09.05'te saygı duruşuna geçti. aksim Cumhuriyet Anıtı’nda ise anma töreni düzenlendi.

Taksim'deki caminin ana taşıyıcıları tamamlandı!

Taksim'de yer alan caminin ana iskelet inşaatı yükselmeye devam ediyor. Caminin ana iskelet inşaatı yükselirken, kültür ve sanat merkezi olarak kullanılacak alt kat ile otopark bölümlerinde çalışmalar devam ediyor.

Endless Hotels Group'tan Şişli ve Taksim'e 3 otel!

Endless Hotels Group'un bugün İstanbul Taksim'de 3 oteli bulunuyor. Grubun Şişli ve Taksim bölgelerinde inşaat halinde 3 oteli daha var. Bunlardan birisi ise sanat konseptli olacak.

Taksim AKM'de son durum ne?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin sürecine değindi. Kumbasar, AKM'nin yeni projesinin detaylarını anlattı. İşte o yazı...

Taksim Petek Residence, 100 konutluk projelerle eşdeğer!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında Dap Yapı imzası taşıyan Taksim Petek Residence projesini değerlendirdi. 100 konutluk projelerle eşdeğer tutulan projede teslimler 6 ay sonra.

Smartoffice Yönetim ve Danışmanlık Limited Şirketi Taksim Şubesi açıldı!

Smartoffice Yönetim ve Danışmanlık Limited Şirketi Taksim Şubesi, Serap Köprülü Ayar Şube Müdürlüğü'nde 50 bin TL sermaye ile 14 Ağustos'ta Şişli, Elmadağ Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi'nde açıldı.

Van Sanat Parkı hizmete açıldı!

Van Sanat Parkı hizmete açıldı. Van'ın Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Gümrük Binası' nın yıkımının ardından da, İpekyolu Belediyesi söz konusu boşalan park arsasını park yaptı.

Taksim'de inşaat iskelesi çöktü!

Taksim’de fırtına nedeniyle 10 katlı bir inşaatın iskelesi çöktü. İskele altında kalan 2 kişi yaralanırken, Cumhuriyet Caddesi çift yönlü trafiğe kapatıldı. Yaralılardan birinin 10 yaşlarında Suriyeli bir çocuk olduğu ifade ediliyor...

1944 yılında Taksim ile Harbiye arasındaki Cumhuriyet Caddesi genişletilecekmiş!

Taksim Meydanı'ndan başlayarak Harbiye'de, Valikonağı ve Halaskargazi caddelerinin kavşağına kadar uzanan Cumhuriyet Caddesi, 1944 yılında 10 metre Surp Agop mezarlığı tarafına doğru genişletilecekmiş. Bu işe 70 bin lira sarf edilecekmiş.

1939 yılında Taksim Topçu Kışlası'nın yıkımı başlamış!

1939 yılında Taksim Meydanı'nı genişletmek ve yetmiş metre genişliğinde yol yapmak için Taksim Kışlası'nı gözden çıkarmışlar. Belediyedeki işçiler geceli gündüzlü çalışarak uygulanacak projeyi Cumhuriyet Bayramı'na yetiştireceklermiş.

Taksim Sarnıcı 1933 yılında bulunmuş!

24 Ağustos 1933 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberde Taksim'de sarnıç bulunmuş ve belediyede ki uzmanların iddiası bu sarnıç 1000 yıl yaşıyabilecekmiş. Ayrıca Terkos şirketi sarnıcı su deposu olarak kullanacakmış.

taksim cumhuriyet sanat galerisi havadis 100 yıl önce sergisi Haberi

taksim cumhuriyet sanat galerisi havadis 100 yıl önce sergisi


Türk basınında 1913'teki önemli olay ve gelişmelerden derlenen haberlerin yer aldığı "Havadis: 100 Yıl Önce" sergisi açıldı. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü tarafından Taksim'deki Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde açılan sergide, dönemin gazete ve dergilerinde öne çıkan yurt içi ve yurt dışıyla ilgili gündemi meşgul eden haberler bulunuyor. 


Sergide 1913'teki süreli yayınlardan 26'sının Arap alfabesiyle çıkan nüshalarının yanı sıra bugünün Türkçesine uyarlanan haberler de yer alıyor. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, açılışta yaptığı konuşmada, arşivlerindeki önemli tarihi bilgi ve belgeleri, İstanbul halkıyla, kültür insanlarıyla buluşturmak istediklerini söyledi. 


Sergide, "Ermeni Tehciri, Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı" süreciyle ilgili başlıkların ön plana çıktığı haberlerin ağırlıklı olarak yer aldığını belirten Şen,...