02 / 05 / 2024

tanap Borusan

tanap Borusan

Trans Anadolu doğalgaz boru hattı projesine (TANAP) 420 milyon dolar tutarında çelik boru sağlama ihalesini içinde yer aldığı konsorsiyumla kazanan Borusan Mannesmann hisseleri ilk işlemlerde yüzde 4 primli açıldıktan sonra kazanımlarını artırdı.

Borusan'dan Tanap açıklaması!

Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Playtformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Borusan Mannesmann Boru Tanap projesinde bir gelişme bulunmamaktadır.

Borusan TANAP'ta 1.2 milyon tona yakın boru kullanacak!

Borusan Mannesmann Boru sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Borusan TANAP'ta 1.2 milyon tona yakın boru kullanacak...

Türk Akımı, TANAP ve Şah Deniz'i etkilemez!

Atlantik Konseyi Küresel Enerji Merkezi Kurucu Direktörü ve eski ABD Büyükelçisi Morningstar, "Türkiye, Azerbaycan'la çok güçlü ilişkilere sahip. Türk Akımı'nın, TANAP ve Şah Deniz projelerine hiçbir etkisi olmayacağına kuvvetle inanıyorum" dedi.

Türk Akımı TANAP'ı etkileyecek mi?

Atlantik Konseyi Küresel Enerji Merkezi Kurucu Direktörü Richard Morningstar, Türkiye ve Azerbaycan'ın çok güçlü ilişkileri olduğunu belirterek, “Türk Akımı'nın, TANAP ve Şah Deniz projelerine hiçbir etkisi olmayacağına kuvvetle inanıyorum” dedi.

İran TANAP'a ortak olabilir!

İran'ın Azerbaycan Büyükelçisi Muhsin Pakayin, ülkesinin Azerbaycan doğal gazını Türkiye üzerinden Avrupa pazarına taşımayı hedefleyen Trans Anadolu Boru Hattı Projesi'ne (TANAP) ortak olabileceğini söyledi.

İran TANAP'a ortak mı oluyor?

İran'ın Azerbaycan Büyükelçisi Muhsin Pakayin, ülkesinin Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa pazarına taşımayı hedefleyen Trans Anadolu Boru Hattı Projesi'ne (TANAP) ortak olabileceğini söyledi.

TANAP Projesi'ne ortaklık için başvuran firmalar değerlendirilecek!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Azeri gazını dünyaya taşıyacak olan TANAP Projesi'ne ortaklık için başvuran firmalarla görüşeceklerini söyledi.

TANAP'ta ortaklık görüşmeleri başlıyor!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, TANAP Projesi'ne ortaklık için yabancı 1-2 şirket ile görüşeceklerini ancak şirketler halka açık oldukları için isimlerini bu aşamada açıklayamayacaklarını söyledi.

TANAP boru hattı projesi Türk Akımı’na rakip!

BOTAŞ 6 milyar metreküplük gazı Eskişehir’de alacak; ihtiyaç duyması halinde Batı bölgeleri için Trakya’da da gaz alabilecek. Hattan gaz akışı 31 milyar metreküpe çıktığında Türkiye TANAP’tan 21 milyar metreküp doğal gaz çekebilecek

Borusan Holding 2 milyar dolarlık yatırım hedefliyor!

Borusan Holding, kriz çığırtkanlarına inat yatırıma hız verdi. CEO Agah Uğur, bu yıl 417 milyon $'lık yatırım yapılacağını açıklayarak, "Kriz beklentimiz yok. 2019'a kadar yatırımımız 2 milyar dolara ulaşacak" dedi.

Borusan 3 şirketi satın aldı!

Borusan Makina 'nın Rusya'nın uzak doğu bölgelerinde Caterpillar iş makinalarının distribütörlüğünü yapan üç şirketi satın aldı. Borusan cirosunu dolar bazında yüzde 5, faaliyet kârını yüzde 10 artırmayı planlıyor.

TANAP'ın Türkiye’deki inşa süreci başladı!

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Marguelaşvili ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla gerçekleşen törenle birlikte TANAP Projesi’nin Türkiye’deki inşa süreci başlamış oldu.

Ömer Cihad Vardan: TANAP önemli bir adım!

İKTİSADÎ Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Türkiye'yi bölgesinde bir enerji merkezi olmaya taşıyan en önemli adımlardan biri olarak gördüğünü kaydetti.

TANAP'ta ilk boru toprağa indirildi!

Azerbaycan gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak 9.5 milyar dolarlık TANAP'ta ilk boru toprağa indirildi. Türkiye, Avrupa enerji güvenliğinde kilit ülke konumuna yükselecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan TANAP temel atma törenine katıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile birlikte Kars’ta gerçekleştirilen 10 milyar dolarlık TANAP Projesi’nin temel atma törenine katıldı.

tanap Borusan Haberi

tanap Borusan


Trans Anadolu doğalgaz boru hattı projesine (TANAP) 420 milyon dolar tutarında çelik boru sağlama ihalesini içinde yer aldığı konsorsiyumla kazanan Borusan Mannesmann hisseleri ilk işlemlerde yüzde 4 primli açıldıktan sonra kazanımlarını artırdı.


Şirket, içinde bulunduğu konsorsiyumun yaklaşık 1,900 kilometre uzunluğundaki TANAP'ta 420 milyon dolar tutarında çelik boru sağlama ihalesini kazandığını; Borusan Mannesmann'ın payına 140 milyon dolar düştüğünü duyurdu.


Hisseler açılış sonrası 7.30 liraya kadar yükselirken, saat 09:36'da yüzde 7.07 primle 7.27 lira seviyesindeydi. BIST-100 endeksi ise yüzde 0.03...