29 / 04 / 2024

Borusan TANAP'ta 1.2 milyon tona yakın boru kullanacak!

Borusan TANAP'ta 1.2 milyon tona yakın boru kullanacak!

Borusan Mannesmann Boru sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Borusan TANAP'ta 1.2 milyon tona yakın boru kullanacak...



Borusan Mannesmann Boru sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılan açıklama şöyle;


Hazar bolgesinden çıkarılan doğal gazın Türkiye üzerinden Avurapa'ya taşınmasına yönelik planlanan TANAP boru hattı projesi kapsamında, söz konusu projede kullanılacak çelik borularin tedariğine yönelik olarak TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafindan yapilan ön yeterlilik degerlendirme sureci tamamlanmistir. On yeterlilik degerlendirme surecinde basvuruda bulunan sirketler, ticari, teknik ve finansal perspektifteki detayli kriterler cercevesinde incelemeye tabi tutulmustur. Bu dogrultuda, Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.S., Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş. ve Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş'den oluşan konsorsiyumunun ön yeterlilik değerlendirmesinden başarıyla gectigi TANAP tarafından Sirketimize gonderilen 27.01.2014 tarihli yazi ile bildirilmistir. 


Azerbaycan Şah Deniz-2 sahasından çıkarılacak doğal gazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırılması ve Türkiye iç pazarında da kullanılması amacıyla, yaklaşık 1,800 km uzunluğunda inşa edilecek olan  boru hattında yaklaşık olarak 1.2 milyon tona yakın boru kullanılacaktır.


Soz konusu projenin bundan sonraki aşamaları TANAP sirketi ile yakin koordinasyon cercevesinde yurutulmeye devam edilecek olup, proje takvimi ile ilgili gelismeler kaydedildikce yatirimcilarimiza gerekli bilgilendirmeler yapilacaktir.


Geri Dön